DARBELER EN BÜYÜK İHANET

DARBELER EN BÜYÜK İHANET

DARBELER EN BÜYÜK İHANET

DARBELER EN BÜYÜK İHANET

28 Şubat Post modern darbesinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Genç; ?Darbeler bu milletin iradesine yapılmış en büyük ihanettir!?

Genç: Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat, Allah´ın yardımı, milletimizin basireti sayesinde tarihe gömüldü.

28 ŞUBAT TARİHE GÖMÜLDÜ
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 28 Şubat Post modern darbesinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Genç, mesajında 28 Şubat´ın demokratik yollarla iktidara gelen REFAH-YOL hükümetini anti demokratik bir şekilde baskı ve tehditlerle iktidardan düşürmeye yönelik bir süreç olduğunu söyledi.
Hangi şekilde olursa olsun bütün darbelerin millet iradesinin gasp edilmesi anlamına geldiğini belirten Başkan Genç, bunun en son örneğinin FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz hain darbe girişimi olduğunu söyledi.

MİLLET İRADESİNE YAPILMIŞ BİR İHANETTİR
Mesajında darbeleri milletin iradesine yapılmış en büyük ihanet olarak niteleyen Başkan Genç; ?Demokratik bir seçimle iktidara gelmiş hükümetlerin hangi şekilde olursa olsun iktidardan düşürülmesi milletin iradesine yapılmış en büyük ihanettir. Demokratik hukuk devletlerinde hükümetler, ancak ve ancak milletin kendi oyları iktidardan düşebilir. Bunun dışında darbe gibi hukuk dışı yollara yönelmek bir ülkenin demokrasisinde telafisi mümkün olmayacak yaralara, kırılmalara neden olmaktadır. Türkiye´de yapılan askeri darbeler ve gerekse en son FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz hain darbe girişimleri hep aynı amaca yönelik girişimlerdir. Darbe ne şekilde olursa olsun, bu girişimlerin hepsinin ortak amacı milletin kendi iradesiyle ve tercihiyle iktidara getirdiği hükümetleri hukuk dışı yollarla cebren devirmektir. Bu nedenle milletin iradesinin gasp edilmesine yönelik her girişimi aynı kategoride değerlendirmek lazımdır. 28 Şubat sürecinde sırf inançlarından dolayı bu milletin öz evlatlarının en temel insan hak ve hürriyetleri ellerinden alındı. Başörtülü kız öğrenciler emekleriyle kazandıkları yüksek eğitim kurumlarından kolluk kuvvetleri marifetiyle yaka paça sürüklenerek kapı dışarı edildi. Ve devletin bütün kademelerinde çalışan memur ve işçiler sırf inançlarından dolayı ayrımcılığa, hakaretlere maruz kaldı.

İNSANLAR MAĞDUR EDİLDİ
Maalesef, bazı vatandaşlarımıza ise irticacı denilerek bütün kamu kurumlarından ihraç edilerek, çalışma hakları ellerinden alındı. 28 Şubat Post Modern darbesi ve 15 Temmuz hain darbesi göstermiştir ki, Türk milleti iradesine ipotek koyanları asla affetmemektedir. Bunun en son örneği 15 Temmuz´da gördük. Milletimiz tıpkı 15 Temmuz´da olduğu gibi bundan sonra da darbe girişimlerine karşı en ufak pirim vermeyerek iradesine sağlam bir şekilde sahip çıkarak en sert tepkiyi gösterecektir. Bundan en ufak bir şüphe dahi duymuyoruz.  Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat, Allah´ın yardımı, milletimizin basireti sayesinde tarihe gömüldü. Dileğimiz bu tür darbe girişimlerin son bulması demokrasinin ülkemizde iktidarları değiştirecek tek araç olarak daha da kuvvetlenmesidir.? ifadelerine yer verdi.