Daha çok ve daha kaliteli üretim arayışlarımız tüm hızıyla devam edecektir.

Daha çok ve daha kaliteli üretim arayışlarımız tüm hızıyla devam edecektir.

Tarım Haftası Kutlanıyor

Daha çok ve daha kaliteli üretim arayışlarımız tüm hızıyla devam edecektir.

Tarım Haftası Kutlanıyor

Tarım Haftası münasebetiyle bir basın açıklaması yapan Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun KUTUROĞLU, "Tarımsal eğitimin başlamasının 173. yılını büyük bir onur ve gururla kutluyoruz." dedi.

Kuturoğlu yaptığı açıklamada, "10 Ocak 1846´da İstanbul-Ayamama Çiftliği´nde "Ziraat Mektebi Aliyesi" adıyla başlayan tarımsal öğretim için kutlama günü kabul edilmiştir. O günden bu yana ivme kaybetmeden gelişmesini sürdüren tarımsal eğitim imkânları giderek gelişmiş günümüz modern tarımının oluşmasına büyük katkılar sağlamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyetin en önemli eserlerinden biri olan ziraat eğitiminin 173. yıldönümünü kutluyoruz. Mustafa Kemal, Cumhuriyetin kuruluşu sonrası kalkınmanın ancak tarım ile gerçekleşebileceğini gördüğü için o dönemde şu açıklamayı yapmaktadır: "Milli ekonominin temeli ziraattır. Bunun içindir ki ziraatta kalkınmaya büyük önem vermekteyiz."

Kuturoğlu, Ülkemiz geride bıraktığımız yıllarda tarımsal eğitim ve öğretimde büyük aşamalar kaydetmiş, tarım sektörümüz dünya ülkeleri ile rekabet edebilir durumuna gelmiştir. Tarım camiasının üyeleri olan bizler her geçen yıl Türk çiftçisine daha fazla hizmet verebilmenin gayreti içerisinde olduk. Tarım sektörünün eğitimi dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir ve asla durmayacaktır. Çünkü bu alanda gelişmenin durması söz konusu değildir. Bu ülkümüz bugüne kadar devam ettiği gibi bundan sonra da büyük bir azim ve gayretle devam edecektir. Daha çok ve daha kaliteli üretim arayışlarımız tüm hızıyla sürmektedir. Tüm dünyanın tarımın önemini daha iyi kavradığı bugünlerde bir tarım ülkesi olan Türkiye´de yıllardan bu yana başarılı çalışmalara imza atan ve ülkemizde tarım sektörünün bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri bulunan tarım teşkilatımızın tarım haftasını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.