DAĞCILAR TRABZON'DA BULUŞACAK

DAĞCILAR TRABZON

Dünyanın dört bir yanından alanında uzman yüzlerce dağcı Trabzon’da gerçekleştirilecek olan (UIAA) 2023 Yılı Genel Kurulunda buluşacak.

DAĞCILAR TRABZON'DA BULUŞACAK 

Dünyanın dört bir yanından alanında uzman yüzlerce dağcı Trabzon’da gerçekleştirilecek olan (UIAA) 2023 Yılı Genel Kurulunda buluşacak.

Uluslararası Tırmanış ve Dağcılık Federasyonu (UIAA) 2023 Yılı Genel Kurulu, 20 – 21 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirilecek.

DÜNYANIN 100’DEN FAZLA ÜLKESİNDEN YÜZLERCE DAĞCI
Organizasyonun ev sahipliğini yapacak olan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar ve Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Sercan Erol, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi’yi ziyaret ederek organizasyonla ilgili bilgi verdi. Başkan Başar, genel kurulun UIAA üyesi federasyonların, komisyonların ve temsilcilerin bir araya geldiği en önemli toplantı olduğunu belirterek; “Genel kurulda UIAA’nın rolü, faaliyetleri ve bütçesine ilişkin önemli kararlar alınıyor ve seçimler yapılıyor. Dünyanın 100’den fazla ülkesinden dağcılıkla ve tırmanışla ilgili federasyon başkanları ve diğer ilgilileri Trabzon’da ağırlayacağız.” dedi.

YENİ TIRMANIŞ ROTALARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, böyle önemli bir toplantının Trabzon’da yapılacak olması nedeniyle emeği geçenleri kutlayarak; “Dağcılık ve tırmanış gerçekten bütün dünyada ilgiyle izlenen ve milyonlarca kişinin uğraştığı bir spor dalı. Bölgemizde de dağcılık ve tırmanışla ilgili önemli rotalar var. Güzel bir alternatif turizm seçeneği olan tırmanış ve dağcılığın gelişmesine biz de elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Mutlaka hazırlanması gereken Trabzon Turizm Master Planında yeni tırmanış rotalarıyla ilgili de çalışmalar yapılmalıdır.” diye konuştu.