Cumhuriyet’te 15 Temmuz  etkinliği  

Cumhuriyet’te 15 Temmuz  etkinliği  

Cumhuriyet Ortaokulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına, resim sergisi ve hayır severlerin yaptırdığı sınıfların açılış programı düzenledi.

Cumhuriyet’te 15 Temmuz  etkinliği  

 

 

Cumhuriyet Ortaokulu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına, resim sergisi ve hayır severlerin yaptırdığı sınıfların açılış programı düzenledi.

 

                           15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anısına düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamı Selim Çomaklı ve protokol üyeleri katıldı.

Program  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Okul Müdürü Kerim Kavraz günün anlamını belirten konuşma yaptı.

 Okul Müdürü Kavraz; “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından okullarımızda bir yıl boyu sürecek bazı faaliyetler planlanmıştır. Bugünde 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü anısına hazırladığımız Resim sergimiz ile  bu süreçte ilgili bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu arada hayır severlerin okulumuza yaptırdığı sınıfların açılışını gerçekleştireceğiz.” Dedi.

 

                                 Hayır severlere plaketler

                         Nurdan Odabaş Akın Görsel sanatlar sınıfını yaptıran hayırsever Gürsel Akın’ a plaketini İlçe Kaymakamı Selim Çomaklı verirken, Mehmet Akın Teknoloji ve Tasarım Sınıfını yaptıran hayırsever Selahattin Akın’a plaketini Belediye Başkan Vekili İsmail Avcı , takdim etti. Melahat Sancak Yabancı Dil Sınıfını yaptıran Yusuf Sancak’a plaketini İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel verdi.

 

                                     Cumhuriyet Şampiyon

                             Okul sporları Voleybol İl şampiyonasında Cumhuriyet Ortaokulu kız voleybol takımı rakiplerini yenerek il birincisi oldu. Artvin ‘de grup müsabakalarına katılarak Trabzon’u temsil edecekler.

İlçe Kaymakamı Selim Çomaklı kız voleybol takımının madalyalarını, İlçe Baş savcıyla birlikte takdim ettikten sonra kupayı  öğrencilerle birlikte kaldırdı.     

 

                             Görsel sanatlar sınıfı

                         Etkinlik, sınıfların açılış kurdelesinin kesimiyle devam etti. Açılış kurdelesi ilk olarak Nurdan Odabaş Akın görsel sanatlar sınıfının kesildi. Sınıf davetlilerin meraklı bakışları altında gezildi. Göz zevkine hitap eden sınıf, okula ayrı bir renk kattı.

 

                                     Teknoloji ve Tasarım sınıfı    

                          Okula renk katan diğer bir sınıfta Mehmet Akın Teknoloji ve Tasarım sınıfıydı. Hayırsever Selahattin Akın tarafından dizayn edildi. Öğrencilerin eğitimleri boyunca bu sınıftan yaralanacaklar. Bu sınıfta imkanları doğrultusunda öğrenciler destek sağlayacak.

 

                                    Yabancı Dil Sınıfı

                          Okula sınıf yaptıran bir hayır severde Yusuf Sancak’tı. Melahat Sancak Yabancı Dil sınıfı okul öğrencilerinin bilgiye erişimi için her şey düşünülerek  yapıldı. Öğrenciler eğitim öğretim boyunca sınıftan yararlanarak dil eğitimini  geliştirecek.

 

                                      Robotik ve Kodlama Sınıfı

                        Cumhuriyet Ortaokulu bilimin ışığında Robotik ve Kodlama Sınıfı açılışı meraklı bakışlar arsında gerçekleşti.  Eğitimde değişim ve dönüşüm vazgeçilmezler arasındadır. Teknolojinin gerisinde kalınamayacağı bir gerçektir. Her şey dijitalleştiği bir dünyada öğrencilerin Robotik ve Kodlama sınıfının ne denli gerekli olduğu bir gerçektir.

 

                                        Resim sergisi

                          Sınıfların  açılışı yapıldıktan sonra 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Günü anısına yapılan resim sergisi gezildi. Her resim 15 Temmuz’dan bir görüntüyü anlattı. Çizgiler renklerle buluşarak, ortaya 15 Temmuz gününde yaşananları bir kez daha gözler önüne serdi. 

Program kokteylle son buldu.