CUMHURİYET ORMANINA FİDAN DİKİMİ

CUMHURİYET ORMANINA FİDAN DİKİMİ

CUMHURİYET ORMANINA FİDAN DİKİMİ

CUMHURİYET ORMANINA FİDAN DİKİMİ 

Trabzon’da Cumhuriyet Ormanına TTSO AB Bilgi Merkezi organizasyonuyla fidan dikimi gerçekleştirildi. 

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle oluşturulan Cumhuriyet Ormanına fidan dikimi yapıldı. 

TTSO ADINA ORMAN OLUŞTURULDU 
Fidan dikimi etkinliğine TTSO AB Bilgi Merkezi organizasyonuyla katılan KTÜ AB Kulübü ve Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri de AB’nin 2030 yılına kadar üye ve aday ülkelerde 3 milyar adet ağaç dikilmesini hedeflediği Map My Tree etkinliği kapsamında fidan dikimi gerçekleştirdi. Proje kapsamında Tonya ilçesinde Avrupa Birliği Hatıra Ormanı oluşturulduğu da belirtildi.

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜNDE CUMHURİYET ORMANI 
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle Akyazı’daki Gençlik ve Spor İl müdürlüğüne ait alanda Cumhuriyet Ormanı oluşturuldu ve fidan dikim töreni gerçekleştirildi.
Törene Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, il müdürleri ve protokol üyeleri katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Cumhuriyet Ormanına protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından fidanlar dikildi. Vali Yıldırım, Rektör Çuvalcı ve Başkan Çelebi, öğrencilerle fidan dikti ve fidanlara can suyu verdi.

TONYA’DA AVRUPA BİRLİĞİ HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğine TTSO AB Bilgi Merkezinin organizasyonuyla KTÜ AB Kulübü ve Uluslararası İlişkiler Kulübünden öğrenciler de katıldı. Öğrenciler tüm AB üyesi ve aday ülkelerde 2030 yılına kadar 3 milyar ağaç dikilmesinin hedeflendiği Map My Tree etkinliği kapsamında da ağaç dikimi gerçekleştirdi. Map My Tree projesi kapsamında Trabzon’un Tonya ilçesinde Avrupa Birliği Hatıra Ormanı oluşturulduğu da vurgulandı.

AB BİLGİ MERKEZLERİ 19 İLDE 170 BİN AĞAÇ DİKECEK
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve yerel ortakları, 19 şehirde yaklaşık 170 bin ağacın dikilmesini hedefleyen büyük çaplı bir ağaçlandırma kampanyasını başlattı. Bu etkinliğin Avrupa Komisyonu'nun küresel "Map My Tree" kampanyasının bir parçası olduğu ve 11 Kasım 2023'te kutlanan Milli Ağaçlandırma Günü'nde başlayacağı belirtildi.
Map My Tree kampanyası kapsamındaki ağaç dikme çalışmalarının, Orman Genel Müdürlüğü'nün denetiminde 11 – 21 Kasım 2023 tarihleri arasında Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, İstanbul. Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van’da gerçekleştirileceği, kampanyanın AB Delegasyonu Başkanı Büyükelçi NikolausMeyerLandrut'un 21 Kasım tarihlerinde Muğla'ya yapacağı ziyarette resmi olarak tamamlanacağı vurgulandı.