ÇÖZÜM MASASI YENİLENDİ

ÇÖZÜM MASASI YENİLENDİ

ÇÖZÜM MASASI YENİLENDİ

ÇÖZÜM MASASI YENİLENDİ

Ortahisar Belediyesi,  2015 yılında hayata geçirdiği ve vatandaşlara belediye ilgili işlemlerinde büyük kolaylık sağlayan Çözüm Masası’nı yeniledi.

Yeni işlevlerin kazandırıldığı Çözüm Masası’nda belediyenin bütün birim müdürlükleriyle ilgili vatandaşların her türlü talep ve şikâyeti değerlendirilerek çözüme kavuşturulacak.

TALEPLER ANINDA İLGİLİLERE İLETİLECEK
Vatandaşların; Yapı Kontrol, İmar ve Şehircilik,  Zabıta, Fen işleri, Muhtarlıklar ve Temizlik İşleri müdürlüklerinin görev alanlarıyla ilgili talep ve şikâyetleri ilk etapta Çözüm Masası’ndaki birim müdürlüklerinin işlemlerine hâkim personeller tarafından değerlendirilerek gerekirse ilgili birim müdürlüklerine iletilecek. Diğer yandan belge ve bilgi talepleriyle ilgili başvurulara da cevap verilecek. Vatandaşlar; yapı kullanma sureti, yapı ruhsatı vb. belgeleri Çözüm Masası’ndan temin edebilecek. Diğer yandan emlak beyan formu ve emlak beyan değeri gibi belgeleri de buradan elde edebilecek. Vatandaşlar ayrıca, arazilerin imar durumuyla ilgili bilgilerini de öğrenebilecek. Vatandaşlar, Çözüm Masası'nın 444 65 89 numaralı telefonunu arayarak istedikleri konularda başvuru yapabiliyor veya bilgi temin edebiliyor.

“BAŞVURULAR TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLİYOR”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, yeni işlevler kazandırılan Çözüm Masası'nda vatandaşların herhangi bir konuyla ilgili şikâyet ve taleplerinin yetkili personel tarafından değerlendirilerek çözüme kavuşturulacağını söyledi.
Vatandaşların belediye binasına gelmeden sorunlarına  hızlı bir şekilde çözüm ürettiklerini bu şekilde hem zaman kaybını hem de belediye müdürlükleri önündeki yığılmaları önlediklerini belirten Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü; “Çözüm Masası’nda bu güne kadar vatandaşların birçok talebine cevap verdik ve bunlara çözüm ürettik. Vatandaşların her  türlü talebi aynı anda online olarak bütün müdürlüklerin sistemine düşüyor. Çözüm Masası’na ulaştırılan başvurular ilgili müdürlüklere ulaştırılıp ivedilikle çözüme kavuşturuluyor. Vatandaşlarımız her konuda Çözüm Masası’na başvuru yapabiliyorlar. Yapılan her başvuruyu ilgili birimlerimiz titizlikle değerlendirerek cevap veriyor ve takip ediyor.”