CORA'DAN DEMİRYOLU AÇIKLAMASI

CORA

CORA'DAN DEMİRYOLU AÇIKLAMASI

CORA'DAN DEMİRYOLU AÇIKLAMASI

Erzincan - Trabzon demiryolu ile alakalı Trabzon Milletvekili Cora’dan flaş bir açıklama geldi; “Ulaştırma Bakanımızla görüştük. Başka yere kaydırma yok!”

Son günlerde Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu hattının iptal edileceği şeklindeki söylentiler Trabzon kamuoyunu bir hayli meşgul ederken, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan bu yönde bir açıklama geldi.

HATTIN BAŞKA YERE KAYDIRILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL
Erzincan ile Trabzon arasına yapılan demiryolu ile alakalı son günlerde ortaya çıkan Rize’ye kaydırıldı tartışmalarına AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan açıklama geldi.
Cora, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile görüştüklerini ve demiryolunun başka bir yere kaydırılmasının söz konusu olmadığını belirtti.
Trabzon Milletvekili Salih Cora, söz konusu açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;
Trabzon Demir yolu projesi önceki dönem başbakanımız Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından şehrimize söz verilmiş ve birçok aşama geçirmiştir.

PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
2011 yılında milletvekillerimizin ve Gümüşhane milletvekillerimizin de katkıları ile güzergâhla ilgili alan proje çalışmaları yapıldı. 1/50 binlik haritalar çıkarıldı ve 2014’de tamamlanmış ve devlet demir yollarına teslim edilmişti. 2018 yılında milletvekillerimizin büyük çabası ile Trabzon Erzincan demir yolu adıyla buranın etüt projesi ihale edildi. İhale sonucunda bakanlıkla sözleşme imzalandı ve yüklenici firmaya iş teslim edildi. Proje çalışmaları devam etmektedir.

DEMİR YOLU PROJE ÇALIŞMALARI SON SÜRAT DEVAM
Geçtiğimiz hafta Ulaştırma ve Altyapı bakanımız Adil Karaismailoğlu ile görüştük. Bakanlık bürokratlarıyla da görüştük. Trabzon Erzincan Demir yolu ne rafa kalkmıştır ne de araftadır. Trabzon - Erzincan Demir yolu proje çalışmaları son sürat devam etmektedir. İnşallah demir yolu şehrimize kazandırmakla beraber bölgemizin önemli ve stratejik noktalarını da demir yolu ile birleştireceğiz.