ÇÖP TESİSİNDEKİ KOKU SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

ÇÖP TESİSİNDEKİ KOKU SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

ÇÖP TESİSİNDEKİ KOKU SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

ÇÖP TESİSİNDEKİ KOKU SORUNU ÇÖZÜLECEK Mİ?

Büyükşehir Belediye meclisinde Araklı’daki Katı atık ve bertaraf tesisi gündeme gelirken, tesisin hazırlattığı raporda iki ayrı yöntem var!

Trabzon Büyükşehir Belediye meclisinde Araklı'daki Katı atık ve bertaraf tesisi gündeme geldi.

KOKU SORUNU İÇİN 2 YÖNTEM ORTAYA ÇIKTI
Trabzon’un Araklı ilçesinde bulunan katı atık ve bertaraf tesisinden yayılan koku bölge halkının tepkilerine yol açmış, Başkan Zorluoğlu da firma yetkililerinin de katıldığı bir toplantıda soruna çözüm arandığını belirtmişti.
Başkan Zorluoğlu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde; “Şirket, boğaz içinden bir hocaya bu atıkların kurutulması ile alakalı rapor hazırlattı. 2 yöntem ortaya çıktı.” diye konuştu.


KONU BELEDİYE MECLİSİ’NDE TARTIŞILDI
İYİ parti Grup başkanvekili Arslan Güner’in; “Tam bir yıl önceki meclis toplantısında Araklı’daki katı atık tesisi için söz alıp ne yapılabilir demişti. Sizde toplantılar yapıldığını ve gerekeni yapılacağını söylemiştiniz. Araklı belediye başkanımız da 6 milyon TL harcanarak kokunun önleneceğini söyleşmişti. Yüklenici bu konuda yol aldı mı öğrenmek isterim.” sorusunu yanıtlayan Trabzon Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu; “Uzun zamandır mücadele veriyoruz. Geçtiğimiz ay Ankara’da İçişleri ve Çevre Şehircilik Bakanı nezdinde yüklenici firma biz milletvekillerimiz ve Araklı’dan vatandaşlarımız ile toplantı yapıldı. Belirli bir yol haritası çizildi. Valilikte yeniden toplandık ve buradaki sorunun nasıl çözüleceğini görüştük. Buradaki sorun organik atıkların belirli bir işleme tabi tutulmadan depolama alanına götürülmesinden kaynaklanıyor. Şirket, boğaz içinden bir hocaya bu atıkların kurutulması ile alakalı rapor hazırlattı. 2 yöntem ortaya çıktı.

SORUN GELECEK YAZA ÇÖZÜLEBİLİR
Bununla alakalı yüklenici firmanın deneme yapması ön görüldü. İki yönetimden biri olan bio kurutma denemsi yapılıyor. Kokunun giderilmesi için üstünün kapatılması da bir tercih. Arıtılma aşamasında da koku çıkıyor. Oradan çıkan su ile TİSKİ tarafından 5 km bir boru hattı ile ana hattımıza iletilmesi çalışması var. Oradaki kokunun azaltılması için başka çalışmalar da var. Metan gazı alınarak enerjiye dönüşmesi ve kalan kısımda fazla koku olmayacağı gibi çalışmalar da var. Yazın bu konunun giderilmesi için çalışmalar devam ediyor. Gelecek yaz bir sonuca ulaşırız.”ifadelerini kullandı.