ÇÖP KONTEYNERLERİ TERTEMİZ OLDU

ÇÖP KONTEYNERLERİ TERTEMİZ OLDU

Ortahisar Belediyesi’nin, yeraltı ve yer üstünde konuşlandırdığı çöp konteynerlerini yıkaması sebebiyle çöp konteynerleri tertemiz oluyor.

ÇÖP KONTEYNERLERİ TERTEMİZ OLDU 

Ortahisar Belediyesi’nin, yeraltı ve yer üstünde konuşlandırdığı çöp konteynerlerini yıkaması sebebiyle çöp konteynerleri tertemiz oluyor. 

Ortahisar Belediyesi, yeraltı ve yer üstü çöp konteynerlerini yıkıyor. Yıkama arabası çöp konteynerlerinin içi ve dışını yıkıyor. Belediye ekipleri de yeraltı ve yer üstü çöp konteynerlerinin monte edildiği yuvaları ve çevresini yıkayarak dezenfekte ediyor.

ÇÖP KONTEYNERLERİ YIKANIYOR
Ortahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeraltına yerleştirilen 54 adet çöp konteyneri ile 96 adet yer üstü yeni model çöp konteynerini yıkama çalışmalarını sürdürüyor. Galvaniz yer üstü çöp konteynerleri de düzenli olarak sürekli yıkanıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sıcak yaz aylarından dolayı çevre sağlığını korumak için çöp konteynerlerinin daha sık aralıklarla yıkanıp temizlendiğini belirtti.

“EN TEMİZ ÇEVREDE YAŞAMA HAKKINI SAĞLIYORUZ”
Ortahisar ilçesinde yaz aylarında günlük çöp sarfiyatının 350-360 tona ulaştığını ifade eden Başkan Genç; “Çok sıcak bir yaz mevsimi geçiriyoruz. Dolayısıyla çöp konteynerlerinin temizliği ve bakımı çok önemli hale geliyor. Hem hastalıklara sebebiyet vermemek, hem de çevre temizliğini sağlamak adına yeraltı ve yer üstü bütün konteynerlerimizin temizliğini daha sık aralıklarla yapıyoruz. İlçemizdeki artan nüfus yoğunluğu da düşünüldüğünde çevre sağlığını korumak, çöplerden kaynaklı hastalıkları önlemek için özellikle yaz aylarında yıkama ve temizlik faaliyetlerine ağırlık veriyoruz. Yaz aylarında artan nüfus yoğunluğuna bağlı olarak ilçemizde üretilen çöp miktarı günlük 350-360 tona kadar çıkıyor. Bundan dolayı konteynerlerin temizliği ve hijyeni çok mühim bir konu... Konteynerlerin içi ve dışı, bulunduğu alan yıkanarak temizleniyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla konteynerleri kullanabilirler. Ortahisar Belediyesi olarak ilçemizin temizliğini ve hijyenini düşünmek zorundayız. Turizm yoğunluğunun arttığı bu zaman diliminde yerel yönetimler kentlerinin temizliğinden birinci derecede sorumludur. Diğer yandan vatandaşlarımızın en temiz çevrede yaşama hakkını temin etmek belediye olarak bizim görev ve sorumluluğumuzdadır.” diye konuştu.