ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE SPORA DOYACAK

ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE SPORA DOYACAK

‘Yaz Spor Okulu’nun açılışını gerçekleştiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; “Çocuklar yaz tatilinde spora doyacak!” dedi.

ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE SPORA DOYACAK 

‘Yaz Spor Okulu’nun açılışını gerçekleştiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç; “Çocuklar yaz tatilinde spora doyacak!” dedi. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ‘Yaz Spor Okulu’nun açılışını gerçekleştirdi. Başkan Genç, çocukların yaz tatilinde spora doyacağını söyledi. 

ÇOCUKLAR YAZ TATİLİNDE SPORA DOYACAK.
Spor Okulu’nun açılışına; Trabzon Barosu Başkanı Duygu Keleş Aydın, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Ortahisar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ecvet Kurt, ASKF Başkanı Cahit Erdem, MHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Aydın, Ortahisar Belediye Meclis Üyeleriyle çok sayıda spor kulübünün temsilcisi, antrenörler, öğrenciler ve aileler katıldı. Spor Okulu’nda; Futbola 150, yüzmeye 90, tekvandoya 74, muaythaiye 21, tenise 17, hentbola 35, kick boksa 16 olmak üzere toplamda 403 öğrenci kayıt yaptırdı. 7 farklı spor dalında düzenlenen kurslarda 18 antrenör görev yapıyor. Spor Okulu, 4-31 Temmuz tarihleri arasında devam edecek.

“ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI GELİŞİMİ İÇİN…”
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuşmasında sporun her bireyin sağlıklı bir şekilde gelişimi için çok önemli bir faaliyet olduğuna vurgu yaptı. Devletin spor altyapısının geliştirilmesi için çok büyük yatırımlar yaptığını ve yerel yöneticiler olarak da spor konusunda üzerine düşen görevleri yaptıklarını kaydeden Başkan Genç; “Teşrif eden bütün misafirlerimize saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum. Belediye meclis üyelerimiz de burada. Spor her bireyin çocukluktan itibaren sağlıklı gelişimi için olmazsa olmaz bir alanımız. Dolayısıyla devletimiz bütün imkân ve kabiliyetiyle bu işe özellikle son dönemde çok önem veriyor. Biz de yerel yöneticiler olarak çocuklarımızın en azından yaz dönemini sportif faaliyetlerle geçirmesi için çalışıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız spor okulunda, yüzme, futbol, tekvando, tenis, kickboks sporuyla yavrularımızı buluşturuyoruz. Bunu yapabildiğimizden dolayı da mutluyuz, gururluyuz. Bu işe belediyemizin kuruluşundan itibaren katkı veren hocalarımız var. Merhum Cevat Ocak hocamız var. Allah gani gani rahmet eylesin, mekânı cennet olsun inşallah. Şimdi güzel kadromuz var. Onlarla iftihar ediyoruz. Bu vesileyle de bu spor kompleksinin devri için önceki dönem Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu Bey’e, il ve ilçe spor müdürümüze; yüzme havuzumuz, spor salonumuz ve tenis kortumuz için çok teşekkür ediyorum. Bütüncül manada bu tesisi açtık. İl ve ilçe spor müdürümüzle çok güzel, çok ahenkli bir mesai birlikteliğinde bulunuyoruz. Niçin? Bu yavruların hem sportif, hem de sağlıklı gelişimi için. İnşallah bu sporcularımız arasından boksör çıkacak. Tekrar hocalarımıza ve ailelerimize çok teşekkür ediyoruz. Çünkü sizlerin fedakârlığı sayesinde onlar yetişiyor. Biraz sonra da Büyükşehir Belediyemizin aynı içerikteki programının açılışını gerçekleştireceğiz. Yaz sezonumuz hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

“SALONLARA SIĞMAZ OLDUK”
Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Cahit Erdem ise konuşmasında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in sporun ve sporcunun dostu olduğunu belirterek şunları aktardı; “Uzun yıllar devam eden Ortahisar Belediyemizin Yaz Spor Okulları bugün gerçekten de büyük bir katılımla gerçekleşiyor. Ben her zaman söylüyorum, Ahmet Başkanım sporun ve sporcunun dostudur. Gerçekten büyük bir onur duydum. Salonlara sığmaz olduk. Bu gençleri okullarının dışındaki zamanlarda hocalarının gözetiminde eğitim vermek, beden ve ruh sağlıklarını geliştirmek gerçekten de yerel yönetici olarak çok önemli bir görevdir. Bu göreve layıkıyla yapan bütün insanları kutluyorum. Bu sevgi bağı daha da büyüyerek devam edecek. Ben tekrar bizi böyle bir programa davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Ahmet Metin Genç Başkanımıza spor adına yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

“SPOR YAPAN HERKES BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR”
Konuşmasında yaz spor okullarının çocukların yaz tatillerini sportif faaliyetlerle geçirmesi açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, şöyle konuştu; “Hakikaten çok güzel, çok hoş bir ortam. Ben katılan bütün çocuklarımıza teşekkür ediyorum. Ortahisar Belediye Başkanımıza ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü spor bizim için çok önemli. Hele yaz spor okulları çocuklarımızın eğitime ara verdikleri bu süreçte güzel zaman geçirmelerine vesile oluyor. Onların güzel vakit geçirmeleri gerekiyor. Onlar için yaz spor okullarının önemini biliyoruz. Bu okul kışın da devam ediyor. Bizler Gençlik Spor İl ve İlçe Müdürlüğü olarak bütün belediyelerimizle beraber faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Spor yapan herkes bizim için değerli ve kıymetlidir. Çocuklarını spor salonlarına getirdikleri ve sporla tanıştırdıkları için velilerimize ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Bütün belediyelerimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”