ÇOCUKLAR İÇİN ZİGANA'DAN KAR GETİRTTİ

ÇOCUKLAR İÇİN ZİGANA

ÇOCUKLAR İÇİN ZİGANA'DAN KAR GETİRTTİ

ÇOCUKLAR İÇİN ZİGANA'DAN KAR GETİRTTİ

Henüz kar yağmayan Trabzon’da öğrencilerin kar hasretine son vermek isteyen Başkan Genç, çocuklar için Zigana’dan kar getirtti.

En son karın 2016 yılında yağdığı şehir merkezinde çocukların kara hasret kaldığını belirten Başkan Genç, onların bu hasretini dindirmek için harekete geçti.

ÖĞRENCİLER İÇİN GAR GETİRTTİ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bu sene şehir merkezine kar yağmaması nedeniyle ara tatile giren öğrenciler için Zigana Dağı’ndan kamyonla kar getirdi. Çamlık Engelsiz Parkı’na dökülen bir kamyon kar çocuklara keyifli anlar yaşattı. Hayatında hiç kar görmeyen iki yaşındaki Hafsa Melek Bülbül adlı çocuğun kar sevinci ve şaşkınlığı görülmeye değerdi.
Şehir merkezine en son karın 2016 yılında yağdığını ve çocukların kara hasret kaldığını belirten Başkan Genç, çocuklara karne hediyesi olarak Zigana Dağı'ndan bir kamyon kar getirdiklerini söyledi.


“ÇOCUKLAR KAR KEYFİ YAŞADI”
Genç;“Ara tatile girdik. Ara tatilde çocukların en büyük eğlencelerinden bir tanesi de karla oynamak. Bizim de çocukluğumuzun vazgeçilmeziydi kartopu oynamak... Özellikle de ara tatilde... Hepimizin malûmu son yıllarda şehrimize çok az kar yağıyor. En son 2016 yılında yoğun bir kar yağışı olmuştu. Onun dışında şehir merkezine çok az miktarda kar yağışı oldu. Yağan kar da hemen çıktı. Çocuklarımız karın keyfini doyasıya çıkaramadılar. Ve birkaç yıldır hakikaten kara hasret kaldık... Dolayısıyla çocuklarımıza karne hediyesi olarak Zigana dağından bir kar getirdik. Bu şekilde olsa da çocuklarımızı karla buluşturduk. Kar sevincini ve heyecanını yaşamaları için elimizden gelen gayreti gösterdik. Umarız karne tatilinde çocuklarımız için çok hoş bir sürpriz olmuştur. Ve hayatları boyunca unutamayacakları güzel, hoş bir  anı olsun istedik.” diye konuştu.

“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİK”
Konuyla ilgili açıklamalarını sürdüren Başkan Genç, karla öğrencileri sevindirmenin yanında, iklim değişikliği ve küresel ısınma konusuna da dikkat çekmek istediklerini belirterek;“Diğer yandan iklim değişikliği hangi boyutlara vardı? Bu konuyla ilgili de duyarlılık oluşturulması gerekiyor. İklim değişikliğinin, dolayısıyla küresel ısınmanın dünyamız için ne kadar tehlikeli boyutlara vardığına dikkat çekmek istedik. Uzmanların dediği gibi her sene sıcaklıklar artıyor... Ve iklimler değişiyor. Özellikle mevsimlerin çok değiştiğine, kış mevsiminde sıcaklık ortalamalarının çok yüksek olduğuna tanık oluyoruz. Bölgemizde herkes yaşanan iklim değişikliğinin farkında... Bir bilinç oluşturmamız lazım. Bu konuda hepimize düşen görevler var. Doğayı korumalıyız, ağaçları, ormanları ve derelerimizi doğal haliyle bırakmalıyız. Fırsat bulduğumuzda fidan dikmeliyiz. İnsanları da bu konuda teşvik etmeliyiz. Çevreyi kirletmemeliyiz. Doğal dengeyi ne kadar bozarsak, küresel ısınma da o nispette artıyor. Dolayısıyla dünyada insan yaşamı da o derece zorlaşıyor. Bütün bunları önlemek biz insanların elinde...” ifadelerine yer verdi.

ŞAŞKIN VE MİNNETTARLAR
Ortahisar Belediyesi’nin ihbar hattına yazan Burak Bülbül, kamyonla getirilen karı gördüğünde şaşırdığını belirterek;“Ortahisar Belediyesi’nin ihbar hattına yazdım. Kamyon Zigana’dan yola çıktı, geliyor dediler. Şaşırdım aynı zamanda mutlu oldum. Çocuklar çok mutlu oldu, oynuyorlar.” dedi.
4. sınıf öğrencisi Duru, en son birkaç yıl önce kartopu oynadığını belirterek;“Şimdi kar geldiği için çok mutlu oldum.” derken, 7. sınıf öğrencisi İbrahim Ulaş Aydoğdu ise;“Kar ayağımıza geldi. Arkadaşlarımla birlikte kartopu oynuyorum. Her yıl böyle olmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Çocuğuyla birlikte parka gelerek kartopu oynayan Aysun Örseloğlu da; “Çocuklar kar bekliyordu kar ayaklarına geldi. Çocuklara tatilde en güzel sürpriz bu oldu.” diye konuştu.