ÇOCUK VE GENÇLERİMİZ EMİN ELLERDE!

ÇOCUK VE GENÇLERİMİZ EMİN ELLERDE!

ÇOCUK VE GENÇLERİMİZ EMİN ELLERDE!

ÇOCUK VE GENÇLERİMİZ EMİN ELLERDE!

Maçka Gençlik ve Spor Müdürlüğü, ilçedeki gençlerin ve çocukların daha sağlıklı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak adına çalışmalarını sürdürüyor.

Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz, amaçlarının gençlere ve çocuklara sporu sevdirmek, özel eğitimlere tabii tutarak sporu hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirmek olduğunu söyledi.

AMAÇ, HER ALANDA SAĞLIKLI BİREYLER YETİŞTİRMEK!
İlçemiz Maçka’daki çocuk ve gençlerin her alanda sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirten Gençlik ve Spor Maçka İlçe Müdürü Beldüz; “Müdürlüğümüzün amacı Gençlerimize çocuklarımıza sporu sevdirmek ve özel eğitimlere tabii tutarak sporu hayatının ayrılmaz bir parçası haline getirerek hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler olmalarını sağlamaktır.” dedi.
Bunun için her bir çocuğun kendi yeteneğine göre her bir gencin en az 1 veya 2-3 spor dalında lisans çıkararak aktiviteye katılmasının önemine değinen Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Beldüz, sporun tabana yayılmasını, çocuklarımızın yürüyen, koşan, sporu seven sağlıklı genç bir nesil olarak yetişmelerini istediklerini belirtti.


MAÇKA 7’DEN 77’YE SPORU SEVDİ
Çalışmalarını bu yönde büyük bir istek ve arzuyla sürdürdüklerini belirten Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz, şu ifadelere yer verdi;
“İlçemiz Maçka’da sporun gelişmesi, tabana yayılması için yoğun bir şeklide çalışıyoruz. İstiyoruz ki velilerimiz çocuklarımızın ellerinden tutup spor salonlarına götürsün.
İstiyoruz ki bu ilçemizin gençleri içinden Avrupa, Dünya, Olimpiyat şampiyonları çıksın. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etsinler.
Mili Eğitim Müdürlüğümüz ile yapılan protokol gereği her yıl ilkokul 3. Sınıfa gelen çocuklarımız belli performans testlerine tabi tutarak yetenek taraması yapıyoruz. Şuan 2 grup halinde onlıne ve salonda eğitimlerimiz devam ediyor.
Özel ihtiyaçlı bireylerimiz için Mutlu Çarşamba kısıtlıda olsa devam ediyor.
Yüzme Bilmeyen Kalmasın olarak okullarımızdan sırası ile kapasite durumuna göre kurslarımız devam ederken kısıtlamadan dolayı Ramazan sonuna kadar ertelendi.


EV HANIMLARI DA SPOR YAPIYOR
Ev hanımlarına yönelik Evin Sultanları olarak salonumuzda ve bazı okul bahçelerinde voleybol maçları yapıyoruz.
3X3 Sokaklar Bizim faaliyet kapsamında Üniversiteye hazırlanan gençlerimiz ve vatandaşlarımızla basketbol maçları düzenliyoruz.
Halk Eğitim ile birlikte Hentbol kursumuz devam ediyor.
Maçka Anaokulunda Minik Jimnastikçi etkinliği adı altında çocuklarla spor yapıyoruz.
Müdürlüğümüz antrenörlerince Voleybol ve Wushu antrenmanlarımız devam ediyor. İlçe Müftülüğümüz ile de Yaz Kuran Kursu öğrencilerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bunları yaparken pandemi kurallarını uyguluyoruz.”


DESTEK VEREN VE KATILIM SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR!
Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz, bu çalışmaları sırasında kendilerine her zaman destek veren başta Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, Trabzon Gençlik ve Spor Müdürü Birdal Öztürk ve paydaş kurumlara minnet duygularını ifade ederken, gençlere, velilere ve katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.
Ali TİRİTOĞLU