ÇOCUK EĞİTİMİNDE SABIRIN ÖNEMİ 

ÇOCUK EĞİTİMİNDE SABIRIN ÖNEMİ 

ÇOCUK EĞİTİMİNDE SABIRIN ÖNEMİ

ÇOCUK EĞİTİMİNDE SABIRIN ÖNEMİ 

“Çocuk Eğitiminde Sabır” Maçka Müftülüğü İlçe Vaizi Sacide Kasapoğlu bu konuyu 4-6 yaş öğrenci velilerine anlattı. 

Maçka Müftülüğü İlçe Vaizi Sacide Kasapoğlu ebeveynlerle birlikte yaptığı toplantıda ‘Çocuk Eğitiminde ‘Sabır’ unsurunun önemi ve etkilerini anlattı. 

SORU SORMALARINA KIZMAYIN 
Çocukların yaratılışları gereği soran ve sorgulayan bir yapıda olduklarını hatırlatan Maçka Müftülüğü İlçe Vaizi Sacide Kasapoğlu, çevrelerini tanımaya çalışmanın çocukların sorup sorgulayarak yaptığı bir eylem olduğunu, bu yüzden onları geçiştirmek ve susturmak yerine sorularını onların seviyelerine inerek yaşlarına göre cevaplamak gerektiğini belirtti. 

ONLARI SUSTURMAYA DEĞİL ANLAMAYA ÇALIŞIN!
Kasapoğlu, çocukların ancak kendilerinin seviyelerine inilerek sorularının cevaplandırılmasından tatmin olacaklarını ifade ederek, susmak veya susturmaya çalışmakla çocukların sorularının önüne geçilemeyeceğini, onları anlamaya çalışmakla bile sorularına mantıklı bir cevabın verilebileceğini kaydetti. 
Seher Kurşun Merkez Kur’an Kursunda gerçekleşen toplantıda 4-6 yaş öğrenci velilerine “Çocuk Eğitiminde Sabır” konulu konferans veren İlçe Vaizi Kasapoğlu çocuk eğitiminin zor ve sabır gerektiren bir eylem olduğunu söyledi. 
Fatma KARAHASANOĞLU