ÇİZDİĞİ RESİMLERİ SATARAK KÜTÜPHANE YAPTIRDI

ÇİZDİĞİ RESİMLERİ SATARAK KÜTÜPHANE YAPTIRDI

ÇİZDİĞİ RESİMLERİ SATARAK KÜTÜPHANE YAPTIRDI

ÇİZDİĞİ RESİMLERİ SATARAK KÜTÜPHANE YAPTIRDI 

Çizdiği resimleri satarak depremde kaybettiği ablası ve eniştesi için kütüphane yaptırdı. 

Trabzonlu ressam Yıldıray Yıldırım, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde Osmaniye yıkılan binanın altında kalarak hayatını kaybeden öğretmen ablası Aynur Yıldırım Barık ve eniştesi Doğan Barık anısına yağlı boya tablolarından elde ettiği gelirle Trabzon’un Arsin ilçesindeki mahallesindeki okula kütüphane yaptırdı.

ÜNLÜ RESSAMLARA TAŞ ÇIKARTIYOR 
Cami nakkaşıyla başladığı mesleğini tarihi yağlı boya tabloları yaparak sürdüren ortaokul mezunu 44 yaşındaki Yıldıray Yıldırım, eserleriyle ünlü ressamlara taş çıkartıyor. Uzun yıllardır özellikle Trabzon’un tarihini anlatan resimler çizen Yıldırım, Trabzon Valiliği’nin hizmet verdiği tarihi binanın dış cephesi, koridorları, makam odası ve bekleme salonundaki bölümlere şehrin geçmiş yıllara ait fotoğraflarını resmetti. Şehrin belirli noktalarına çizdiği resimlerle tarihi anlatmaya özen gösteren Yıldırım, fırça ve kalemle çizdiği resimleri satarak depremde kaybettiği ablası ve eniştesi için kütüphane oluşturdu. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremde Osmaniye’de yaşayan başöğretmen ablası Aynur Yıldırım Barık ve öğretmen eniştesi Doğan Barık’ı kaybeden Yıldıray Yıldırım onların anısı için kütüphane oluşturdu. 

ABLASI VE ENİŞTESİ ADINA KÜTÜPHANE YAPTIRDI 
Arsin ilçesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’na sattığı resimlerden gelen gelirler ile kütüphane oluşturan Yıldırım, şimdilerde ise başka bir okulda kütüphane oluşturmak için kolları sıvadı. Ülkenin değişik illerinden gelen kitapların öğrenciler ile buluşturduğu kütüphaneye ise 6 Şubat Osmaniye Deprem Şehitleri Baş Öğretmen Aynur Yıldırım Barık, Doğan Barık Kütüphanesi” adı verildi.

İKİSİ DE ÖĞRETMENDİ 
Osmaniye’deki depremde hayatını kaybeden ablası ve eniştesinin öğretmen olduğunu belirten Yıldırım; “Trabzon’un tarihi ve duvar çizimleri yapıyorum. Mesleğime 1993 yılında başladım. İlk olarak cami nakkaşlığı yaptım. Tahsil durumum lise terk, bu meslekte kendi kendimi geliştirdim. Daha sonra bakanlık projeleri, Trabzon’un tarihi çizimlerini yaptık. Onların gelirleriyle beraber kütüphaneler oluşturuyoruz ve hala devam ediyoruz. 6 Şubat depreminde kaybettiğim ablam ve eniştem için Arsin Cumhuriyet İlköğretim okuluna bir kütüphane yaptık. Şimdi Gölçayır İlköğretim Okuluna bir kütüphane yapıyoruz. Dolayısıyla gelen gelirleri oralara açıkçası yarınlara aktarıyoruz. Kahramanmaraş merkezli Osmaniye’de meydana gelen depremdi maalesef ablam ve eniştem vefat ettiler. İkisi de öğretmendi. Dedik ki hem isimleri yaşasın hem eğitimleri bir yandan devam etsin. Ganita çizimlerinden elde ettiğimiz gelirleri oraya harcadık. O bizde alışkanlık haline geldi. Bu çizimleri ortaya çıkardık, sağ olsun kurum ve kuruluşlar bize destek vermeye devam ediyorlar Valilik, Belediyeler.” dedi.

ABLASININ OKULU DA CUMHURİYET Dİ 
Hayatını kaybeden öğretmen ablasının Osmaniye’de görev yaptığı okulun isminin de Cumhuriyet İlköğretim Okulu olduğunu kaydeden Yıldırım, “Burası çizimlerin geliriyle yaptırdığımız Arsin Cumhuriyet İlköğretim Okulunun Kütüphanesi. Rahmetli ablam ve eniştemin manevi öğrencileri çünkü onların adına olan bir kütüphane onların öğrencileri. Dolayısıyla bu çocuklar buradan faydalanıyorlar bizim amacımız bu yönde. Burası aynı zamanda benim köyüm köyümün okulu. Ablamın Osmaniye’deki okulun da ismi Cumhuriyet İlköğretim Okulu idi buradaki de Cumhuriyet İlkokulu bir ismi burada yaşasın. Kendi doğduğu yerde bir kütüphanesi olsun istedik. Gölçayır İlköğretim Okuluna bu formasyonda bir kütüphane daha yaptıracağız destek geldikçe diğer okullara yayılacak.” dedi.
Okul öğrencileri de kütüphanelerinin çok güzel olduğunu belirterek çok memnun olduklarını söylediler.