CHP MAÇKA´DA ?TURAN? DEDİ

CHP MAÇKA´DA ?TURAN? DEDİ

CHP Maçka İlçe Başkanlığı´nın Maçka Belediye Başkan Adaylığı için uygun gördüğü Musa Turan; ?Maçka´yı Maçkalılarla birlikte yöneteceğiz!? dedi.

CHP MAÇKA´DA ?TURAN? DEDİ

CHP Maçka İlçe Başkanlığı´nın Maçka Belediye Başkan Adaylığı için uygun gördüğü Musa Turan; ?Maçka´yı Maçkalılarla birlikte yöneteceğiz!? dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon ve Maçka İlçe Başkanlığı Maçka Belediye Başkan Adayı Musa Turan için yoğun katılımın yaşandığı tanıtım töreni gerçekleştirdi.

ADAY TANITIMINDA YÜKSEK KATILIM!
CHP Maçka İlçe Başkanlığı´nın ev sahipliğinde Maçka Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlenen törene CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalioğlu, Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, Of Belediye Başkan aday adayı Hilmi Saral. Akçaabat İlçe yöneticisi Mehmet Özbayrak, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Olcayto, Maçka Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Namık Osmanoğlu, Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Alaattin Aydın, Ziraat Odası Başkanı Ogün Oğuz, Esiroğluspor Kulüp Başkanı Yıldırım Eyüboğlu, bazı mahalle muhtarları ile çok sayıda partili ve vatandaşlar iştirak etti.

GÖKTÜRK´TEN YÖNETİM ELEŞTİRİSİ
Programın açılış konuşmasını CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk yaparken, mevcut yönetime göndermede bulundu.
Başkan Göktürk, mevcut yönetimin belediyecilik anlayışını sorularla eleştirdi. Mevcut belediye başkanının yönetim tarzının bütünleştirici değil tam tersine olduğunu iddia eden CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk; ?Mevcut yönetim birleştirici olmaktan çok uzaktır. Ortak dil kullanmakta acze düşmüştür.? dedi.
Başkan Göktürk konuşmasını şöyle sürdürdü; ?Bizlerde söz namustur, şereftir? Örf ve adetlerimiz bize bunu öğretir. Acaba, yönetenler verdikleri sözleri tutmuş mudur? Maçka´mızın kalkınması için bir adım atmış mıdır? Tüm projeler hayata geçirilmiş veya vaatler tutulmuş mudur? Esiroğlu, Atasu, merkez mahallelerimizde Her mahallede özel olarak son beş yılda Maçka Belediyesinin sözü var mıdır? İlçemizde halk birbirinden öyle koparılmış ki, asgari müştereklerimizde dahi bir araya gelemiyoruz.

?MAÇKA, SON BEŞ YILDA KAZANDIKLARINI KAYBETMİŞTİR.?
İlçemiz son beş yılda kazandıklarını kaybetmiştir. İktidar ile aynı parti mensubu belediyecilik zamanına denk gelen Sümela´nın kapatılması ve yine sizin döneminiz de açılamaması da tartışmaya açık ve manidardır. Bir soru da Belediyeye yöneltelim. Maçka Belediyesinin borcu var mıdır ve varsa ne kadardır? On trilyonlarca olduğu söylentisi doğru mudur? ?Borçla aldım´ dediğiniz belediyenin borçlarını, borç diye bahsettiğinizin dört beş katına çıkardınız mı? Belediyenin kaynaklarından gelen gelir sosyal belediyecilikle ilgili herhangi bir projeye harcanmış mıdır? Fazla zorlamadan şimdilik bu kadarı ile yetinelim.?

PROJELER İÇİN BAŞKA TOPLANTI
Yerel seçim sürecine start verdiklerini belirten CHP İlçe Başkanı Nihan Göktür, projelerini anlatmak için yakın zamanda başka bir toplantı gerçekleştireceklerini belirtirken, çizdiği karamsar tabloya rağmen kullandığı; ?Memleketimizin dağlarına baharı getireceğiz, barıştıracağız, barışmak zorunda kalacaksınız. Geçmişten çok geleceği düşünmek zorundayız, çünkü artık orda yaşayacağız. Bu topraklar bize atalarımızdan kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık. Emanetimize sahip çıkacağız. Varlık içinde, Birlik içinde, Özgür biçimde!? ifadeleriyle umut aşıladı.
Başkan Göktürk, partilerinin Maçka Belediye Başkan adayı Musa Turan´ı açıklarken; ?Çocuklarımızdan ödünç aldığımız bu yöreyi çok çok emin olduğumuz, dürüstlüğünden taviz vermeyeceğimiz. Maçka halkına emeği çok olan, üzüntünüzle üzülen, sevincinizle sevinen paylaşmaktan hiç ödün vermeyen güzel bir insan!? ifadelerini kullandı.

?MAÇKA´YI HALKIYLA BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ?
CHP Maçka İlçesi Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Musa Turan, Maçka´yı karmaşa, kavga, huzursuzluk ve ekonomik anlamda hayal kırıklıklarının sardığını ileri sürdü.
?Işıl ışıl kültür yayan, fikir ilim üreten, önderler yetiştiren ilçemizde umutsuzluk hâkim olmuş adeta üzerimize ölü toprağı serpilmiştir. Bu kaos dolu havayı daha tünelden Maçka ya girmekle yaşıyoruz.? diye konuşan Turan, ilçedeki yoğun araç trafiğini ve yapılaşmayı eleştirdi.
Başkan Adayı Turan; ?Biçimsizce yükselen, yolları işgal ile yapılan yapılar görüyoruz. Yeşili yok eden zihniyeti iliklerimize kadar yaşıyoruz.? dedi.
Musa Turan konuşmasını şöyle sürdürdü;
?Maçka´nın kültürel zenginlikleri nerede? Şairleri, yazarları, aydınları neden göç etti, birlik ve dayanışmanın en güzel örneği olan yemyeşil parklarımız yaşam alanlarımız nerede? İlçede özgürce dolaşan turistlerimiz nerede? Kepengini erken saatlerde kapatıp evine kapanan esnafımız için ne yapıldı? Turizm denildi Sümela kapatıldı ve bir türlü açılamadı? Bu ilçeye yapılan en büyük ihanet budur? Mahallelerde imece yapan komşulara ne oldu, neredeler? Yönetimi emanet ettiğimiz eller bizi sizi hepimizi yanılttı. Maçka şimdilerde kapanan Sümela manastırı ile teröre kurban giden emekçi polis ve Jandarması ile daha on beş yaşında çocukluğunu yaşamadan katledilen Eren Bülbül yavrumuz ile anılmakta, kepenk kapatan esnaf ile anılmakta ve dahası? Tablo ne kadar kötü görüyor musunuz? Karamsarlığa vakit yoktur, Maçka´yı Türkiye de, dünyada terörizm ile değil, vatansever halkı ile tanıtacağız. Maçka´yı Maçka halkıyla birlikte yöneteceğiz!?

HERKESE HER KESİME SESLENDİ
Konuşmasında Annelere, çocuklara ve babalara seslenen, iş umuduyla bekleyen gençlere hitap eden, esnafından kamu kurum ve kuruluşlarına, muhtarına kadar her kesimi dile getiren Musa Turan; ?Huzur içinde yemeğinizi yediğiniz, akşamları dostlarınızla bir araya geldiğiniz, siyasi baskılardan arındığınız günler yakındır.? şeklinde konuştu.

?BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ, BİRLİKTE KALKINACAĞIZ?
CHP´li Başkan adayı Turan konuşmasını şöyle tamamladı; ?31 Mart sonrası Maçka üretimle, kalkınma ile istihdam ile anılacak, sevgi, saygı birlik ve beraberlik ile anılacak. Genç beyinleri ile anılacak, Kadınların yönetimde ön saflarda olması ile anılacak.  İşsiz genci, umutsuz insanı kalmamış,  turizm ile kalkınmış, göçü önlenmiş Maçka´yı tesis etmek için varım. Belediye başkanı olarak seçildiğim gün Maçka halkından korunmaya ihtiyacım olmayacak, korumalarım halk olacak, başkanlık makamının kapısı tek ve Maçka halkına ait olacak. Tüm ihaleler şeffaf ve adil yapılacak, Maçka´mızın öz kaynaklarına sahip çıkacağım. Hatta satılıp gidenler yerine yenilerini koyacağım sayılarını arttıracağım. Halkla bütünleşeceğim. Şirin ilçemizi birlikte yöneteceğiz, birlikte üretip birlikte kalkındıracağız.  Hepinizi can-ı gönülden selamlıyorum. Yolumuz Maçka halkının aydınlık yoludur. Açık olsun! Allah utandırmasın.? 
Konuşmaların ardından Başkan Adayı Musa Turan´a partiye vermiş olduğu hizmetlerden ötürü CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun tarafından plaket takdim edilirken, Musa Turan tarafından eşi Sebile Turan´a da buket çiçek verildi.
Aday tanıtım töreni Musa Turan´ın eşi, çocukları ve ailesi ile tüm partililerin sahneye gelerek verdiği toplu fotoğrafın ardından sona erdi.
Ali TİRİTOĞLU