ÇAY BARDAKTAN TAŞIYOR

ÇAY BARDAKTAN TAŞIYOR

Trabzon´da Vali Ustaoğlu´nun da katıldığı ve çayın verim ve kalitesinin konuşulduğu ?Çay Bardaktan Taşıyor? konulu panel gerçekleştirildi.

ÇAY BARDAKTAN TAŞIYOR

Trabzon´da Vali Ustaoğlu´nun da katıldığı ve çayın verim ve kalitesinin konuşulduğu ?Çay Bardaktan Taşıyor? konulu panel gerçekleştirildi.

Trabzon Ticaret Borsa´nın düzenlediği 3 T (Turizm, Ticaret, Tarım) Karadeniz Toplantıları kapsamında, çay ele alındı.

GÜNDEN KONUSU ÇAY!
?Çay Bardaktan Taşıyor´ konulu panel Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasın konferans salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Of TSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral ve sektör temsilcileri, öğretim üyeleri ile diğer ilgililer katıldı.
Buradaki konuşmasında Vali Ustaoğlu; ?Fındıktan sonra bölgemizin ve ilimizin en önemli tarım ürünü olan çayda verim ve kaliteyi arttırmalıyız. Hem tarım hem de ticari ürünü olan çayımızda verim ve kalite ne kadar yükselirse talebi ve ticari değeri de o kadar artacaktır.? dedi.

ÇAYIN KALİTESİ ARTTIRILMALI
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise; ?Firmalarımız, Çaykur Borsalarımız, üniversitelerimiz, kamu, özel sektör işbirliği içinde güzel çalışmalar yapıyor.? dedi.
Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Başkanı Eyüp Ergan da; ?Birlik ve beraberlik içinde hakaret ederek çok çalışıp, çok üretip, çok satarak kazanacağız.? şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis´in yönettiği panelde Of TSO Başkanı Erdal Saral, Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş. Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay Turna ve ÇAYSİAD Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz Kar, çayın üretimi, pazarlamasıyla ilgili görüşlerini katılımcılarla paylaştı.