ÇATALTEPE’DE DUALAR ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YÜKSELDİ

ÇATALTEPE’DE DUALAR ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YÜKSELDİ

Maçka’nın Atasu Mahallesi’ndeki Çataltepe Şehitliği her yılın 15 Temmuz gününü takip eden ilk Cuma günü olduğu gibi bu yıl da dualar ve Kur’an-ı Kerimle anıldı.

ÇATALTEPE’DE DUALAR ŞEHİTLERİMİZ İÇİN YÜKSELDİ

Maçka’nın Atasu Mahallesi’ndeki Çataltepe Şehitliği her yılın 15 Temmuz gününü takip eden ilk Cuma günü olduğu gibi bu yıl da dualar ve Kur’an-ı Kerimle anıldı.

Maçka Kaymakamlığı ve Maçka Belediyesinin ortaklığında önceki hafta Osmanlı-Rus Harbi’nin 106. Yılında Çataltepe Şehitleri Anma Programı gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programa iştirak eden ilçe halkı, şehitlerimiz için dualar etti.

BURADA 400 ŞEHİDİMİZ BULUNUYOR
“Geçmişimizi en iyi şekilde kavrayıp geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyebilmek için Çataltepe’yi iyi anlamak gerekiyor” diyen Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, atalarımızın bu toprakları bizlere bırakabilmek için 400 şehit verildiğini ifade etti.

MAÇKA HALKI ÇATALTEPE’YE AKTI
Maçka Belediyesi’nin Osmanlı-Rus Savaşında şehit olan askerler için 106.Çataltepe Şehitleri Anma Programı gerçekleştirildi.
Maçka ilçesi Atasu Mahallesi’nde bulunan Çataltepe Şehitliği her yılın 15 Temmuz sonrası ilk Cuma günü törenlerle anılırken, bu yıl da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.


MEHTER GÖSTERİSİ BÜYÜKŞEHİR’DEN
Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı gösterisi ile başlayan anma programı ilahi konseri ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti.
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, Maçka Galyan Çataltepe Şehitliği Dernek Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Trabzon Şube Başkanı Gazi Ahmet Tekcan, Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Hava şartları kötü olmasına rağmen katılımcılar dualarını şehitlerin kabirleri başında okunan Kur’an-ı Kerimle birlikte yaptılar. Törenin ardından Maçka Belediyesi tarafından kavurma ve pilav ikramı gerçekleştirildi.


BİZİM İÇİN ŞEHİT OLDULAR
Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, 1916 yılında bölgede 400 şehit verildiğini hatırlatarak; “Atalarımız bu toprakları bizlere bırakabilmek için canlarını ortaya koydular. Osmanlı-Rus Savaşı’nın 106. Yılında dualarla şehitlerimizi andık. Kötü hava koşullarına rağmen buraya gelen herkesten Allah razı olsun. Bugünümüzü iyi anlayabilmek için geçmişimizi en iyi şekilde kavrayıp geleceğe çok daha emin adımlarla yürüyebilmek, Çataltepe’yi iyi anlamak gerekiyor!” dedi.
Fatma KARAHASANOĞLU