ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ MAÇKA'DA ANILDI

ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ MAÇKA

ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ MAÇKA'DA ANILDI

ÇATALTEPE ŞEHİTLERİ MAÇKA'DA ANILDI 

Çataltepe Şehitleri için her yıl düzenlenen anma programının bu yılki bölümü de yine ilçe halkının yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirildi.

Geleneksel olarak her yıl Temmuz ayında gerçekleşen Çataltepe Şehitleri Anma programı, Galyan Çataltepe Şehitliği’nde gerçekleştirildi. 

DUALAR TÜM ŞEHİTLERİMİZ İÇİN 
Kur’an-ı Kerim okunup Çataltepe Şehitleri ve tüm şehitlerimiz için dualar edilen program, Cuma Namazının da büyük bir katılımla eda edilmesiyle sona erdi.
1916 Osmanlı-Rus savaşında şehit olan askerlerin bulunduğu Çataltepe Şehitliği’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da anma programı gerçekleştirildi. Çataltepe Şehitlik alanında Cuma namazı öncesi Çataltepe ve tüm şehitlerimize ithafen Yasin-i Şerif okundu. 

DUALAR ŞEHİTLİK MAKAMINDAN YÜKSELDİ 
Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, Maçka’daki kurum amirleri ile askeri ve sivil erkân ile vatandaşların da iştirak ettiği etkinlikte İlçe Müftümüz Mehmet Cebeci, daha önceden şehitlerimiz için okunan Hatm-i Şeriflerin duasını yaptı. Kayıtlı 80, kayıtsız 400 şehidimizin olduğu ÇataltepeŞehitliği’nde açık alanda İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci Cuma namazını kıldırdı.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANDILAR 
Programa ayrıca Emekli Maçka Eski Müftüsü Hasan Değirmenci, İlçe Uzman Vaizi Sefer Bostan, Din Hizmetleri Uzmanı Muhammed Kayaoğlu, Üsküdar Selimiye Camii İmam Hatibi Zafer Akyüz ve Galyan Çataltepe Şehitliği Derneği Başkanı Ali Himmet İskenderoğlu da iştirak etti. 
Galyan Çataltepe Şehitliği’nde düzenlenen anma programına katılan Kaymakam Çakmak ve Başkan Koçhan şehitlerimizi minnet ve rahmetle andıklarını belirterek; “Mekânları cennet olsun.” dedi. 
Fatma KARAHASANOĞLU