Çatak Bölgesi imamlarından etkinlik

Çatak Bölgesi imamlarından etkinlik

Çatak Bölgesi imamlarından etkinlik

Çatak Bölgesi imamlarından etkinlik

Maçka Müftülüğü´nün ilçe genelinde başlattığı uygulama kapsamında 16 Ocak Çarşamba günü Çatak Bölgesi İmam hatipleri Müftülük Konferans salonunda etkinlik düzenledi 

Programa ilgi büyüktü

         Diyanet İşleri Başkanlığı´nın başlattığı uygulama kapsamında ilçeyi çeşitli bölgelere ayıran ve her bölge dâhilinde uygulamaya koyduğu dönüşümlü faaliyet programı kapsamında, Çatak bölgesi İmam Hatiplerinin düzenlediği etkinlik yoğun ilgi gördü.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin de katıldığı program yoğun katılımla gerçekleştirildi. Müftülük Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin ana teması genç nesillerdi.

 

 Gençlik geçicidir
          ilçe Müftü vekili Muhammed Suiçmez, yaptığı konuşmada  gençliğin geçici olduğunu söyleyerek; ?emanet olarak taşıdığımız organlar gibi gençlik de, geçicidir.  Her günümüzün kıymetini bilelim ve ona göre davranalım. Kötü alışkanlıklardan uzak durulmalı. Bu tür etkinlik yararlı olmaktadır. Gençler bizim için çok önemlidir. Bir zamanlar biz de gençtik. Onun için gençliğin değerini bilin. Gelip geçici olduğunu unutmayın.?dedi.

ilçe Belediye Başkanı Koray Koçhan, günün önemine dikkat çekerek; ?gençlik hemen gelip geçiyor. Bir zamanlar bende sizin gibi okul sıralarındaydım.  Yarın sizlerde yönetici, öğretmen, belediye başkanı olacaksınız. Gençliğinizin değerini bilin. Dün geçti gitti. Yarını bilmiyoruz. Onun için bugünü yaşamalıyız.? Dedi.  

 

Kuran-ı Kerim Tilaveti

           Çatak bölgesi İmam Hatiplerinin organize ettiği programın sunuculuğunu Ormanüstü Mahallesi  Camisi İmam Hatibi Adem Bıyıklı üstlendi.  Program Sukenarı Mahallesi Camisi İmam Hatibi Şaban Can´ın ?Tin? suresini okuduğu Kuran-Kerim Tilavetiyle başladı.

Program, Merkez Cami Vaizi Ahmet Kemal Yazıcı´nın okuduğu ilahiyle devam etti.

 

Camiler
          Çatak Bölgesi İmamlarının hazırladığı program bölge camilerinin tanıtımıyla devam etti. 
Çatak Mahallesi Camii, Ormanüstü Mahallesi Camii, Ocaklı Mahallesi Merkez Camii, Çeşmeler Mahallesi Camii, Ocaklı Seyrantepe Camii, Yaylabaşı Mahallesi Mulaka-i Bala Camii, Sındıran Merkez Camii, Yaylabaşı Mulaka- Ülya Camii, Üçgedik Mahallesi Camii, Üçgedik Mahalle Haya Camii, Yaylabaşı Mahallesi Mulaka Camii, Sındıran Mahallesi Camii    

Konferans

       Sındıran Camii İmam Hatibi Ercan Yavuzyiğit ? Peygamber Efendimiz ve Örnek Hayatı? konulu konferans verdi.  Yavuzyiğit, örneklerle Peygamber Efendimizin hayatından kesitler vererek; ?Her Müslüman, Peygamber Efendimizin hayatını örnek almalı. Mütevazi, hoşgörü, tevazu içinde olmalıyız. Peygamber Efendimizin  nedenli şefkatli biri olduğunu şu örnekle daha iyi anlatabilirim. Uhud savaşında Hamza şehit düşer. Peygamber Efendimizle birlikte gelen  ve Ebu Bekir´in yolunu sekiz yaşındaki bir kız çocuğu yolunu keser. Ebu Bekir´e; ?babam nerde?? diye sorar. Ebu Bekir, Peygamber Efendimizi göstererek, ?O´na sor? der. Hamza´nı kızı, Peygamber Efendimizin yanına giderek, ?babam nerde? Niye gelmedi?? Peygamber Efendimiz; ?baban, şehit oldu. Baban ben olayım.? Diyerek şefkat gösterdi.?