ÇANAKKALE BİR DERS,

ÇANAKKALE BİR DERS,

ÇANAKKALE BİR DESTANDIR!

ÇANAKKALE BİR DERS,
                                    ÇANAKKALE BİR DESTANDIR!

Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nin Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü programı, yeni destanlar için ders niteliğindeydi!

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü tüm yurtta ve Trabzon’da olduğu gibi ilçemiz Maçka’da da büyük bir gurur ve coşkuya sahne oldu.

PANDEMİYE RAĞMEN AYNI COŞKU
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106’ncı yıldönümü dolayısıyla Maçka Mehmet Akif Ersoy Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği program büyük ilgi görürken, pandemi tedbirleri kapsamında gerçekleşen program yine alkış aldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. Yıl Dönümü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde düzenlenen programda Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.


ÇELENK SUNUMU VE SAYGI DURUŞU
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı ve Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, kurumları adına Atatürk Anıtı’na çelenk sundular ve saygı duruşunda bulundular.
Çelenk sunumunun ardından Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz için saygı duruşu gerçekleştirildi ve İstiklâl Marşı okundu.
Buradaki törenin sona ermesiyle Kaymakam Çomaklı ve Belediye Başkanı Koçhan ile protokol üyeleri Turgut Özal Parkı Şehitleri Anıtına çiçek bıraktılar. Ardından Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci’nin tüm şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından dualar edildi.


ÇANAKKALE SADECE BİR SAVAŞ DEĞİL!
Daha sonra Kaymakam Selim Çomaklı ve protokol üyeleri Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu Maçka Halk Eğitim Merkezi’ndeki programa iştirak ettiler.
Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu.
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ayhan Arguş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında Türk Milleti’nin elde ettiği bu zaferin, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemesi gerektiğini belirtti.
Arguş; ”Çanakkale Zaferinin, etkileri ve sonuçları itibariyle neleri götürüp neleri getirdiğine iyi bakılmalıdır.” dedi.


MANEVİYATIN MADDİYATI YENDİĞİ YER: ÇANAKKALE!
Maçka Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Ayhan Arguş, şöyle devam etti;
“Bilinmelidir ki! Bu zafer kolay elde edilmemiş. Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamı bu savaşın kazanılması ile mümkün olmuştur.
Çanakkale Savaşları, maneviyatın maddiyatı yendiği yer olma özelliğiyle de dünya tarihi üzerinde büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin, bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur.
Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kaderini olumlu yönde değiştirmekle kalmayı, dünya milletlerinin düşünce yapısının değişimine de büyük katkı yapmıştır.


ŞEHİTLER İÇİN KUR’AN VE DUA
Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.”
Tarih öğretmeni Ayhan Arguş’un konuşmasının ardından öğrenciler günün önemine binaen şiirler okudular ve hazırlanan “Çanakkale Şehitlerine” adlı destansı şiirin video gösterimini izlettiler.
Programda son olarak okulun Müzik Öğretmeni Sema Celep yönetimindeki öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi sergilendi.
Maçka Halk Eğitim Merkezi’ndeki programın ardından ise Maçka Yukarıköy Naldöken Şehitliği ziyaret edildi. Burada da Şehitlerimizin ruhu için Kuran-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve dualar edildi.

Ali TİRİTOĞLU