ÇAKMAK’TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

ÇAKMAK’TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Muhtarların üstlendiği görevin önemine değindi.

ÇAKMAK’TAN MUHTARLAR GÜNÜ MESAJI

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Muhtarlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Muhtarların üstlendiği görevin önemine değindi.

Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, muhtarların kamu kaynağını köy ve mahallelere aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinci ve 24 saat esasına göre görev yaptığını vurguladı.

MUHTAR; HALKLA DEVLET ARASINDA KÖPRÜ
Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Muhtarların; köylere ve mahallelere kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini kaydetti.
Muhtarların 24 saat esasına göre hareket ettiklerinin altını çizen Maçka Kaymakamı Çakmak, muhtarlık teşkilatının, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğunu belirtti.


MUHTAR 24 SAAT GÖREV BAŞINDA!
Kaymakam Çakmak mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle 24 saat görevi başında bulunan muhtarlarımızın, hizmetlerinin hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle, ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılından itibaren ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmiştir.


YEREL DEMOKRASİNİN EN ESKİ ÖRNEĞİ MUHTARLIK.
Dеmоkrаsi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. 
Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. 
Hem milleti hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum.”

Fatma KARAHASANOĞLU