BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİNE YAKIN İLGİ

BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİNE YAKIN İLGİ

Başkan Zorluoğlu’nun şehre kazandırdığı ve kısa süre içerisinde hizmete alınacak vizyon projeler büyük ilgi çekiyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN PROJELERİNE YAKIN İLGİ 

Başkan Zorluoğlu’nun şehre kazandırdığı ve kısa süre içerisinde hizmete alınacak vizyon projeler büyük ilgi çekiyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bir ilk olarak şehre kazandırdığı ve kısa süre içerisinde hizmete alınacak vizyon projeleri, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Mustafa Şen ve Vehbi Koç ile birlikte yerinde inceledi. Projelerle yakından ilgilenen Milletvekilleri Şen ve Koç, Başkan Zorluoğlu’na teşekkür ettiler.
Trabzon Milletvekilleri Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu tarafından şehre kazandırılan yeni otogar, Bilim Merkezi ve Planetaryum ile Avrasya Pazarı alanında incelemelerde bulundular.

HIDIRNEBİ YAYLASI TURİZM MERKEZİ OLACAK 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sabah saatlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ile Hıdırnebi Yaylası’nı ziyaret ettiklerini belirterek; “Burada çok verimli bir program gerçekleştirdik. Trabzon bir turizm şehri ve biz turizm destinasyonlarımızın hem sayısını hem de kalitesini artırmak zorundayız. Burada DSİ Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüğünden hem yöneticiler hem de teknik personelle beraber yapılması düşünülen göletle ilgili değerlendirme toplantısı ve saha incelemesi yaptık. İnşallah önümüzdeki süreçte Hıdırnebi Yaylası’nı gerçekten Trabzon’da çok önemli turizm merkezi yapacak adımları süratle atmayı planlıyoruz” dedi. 

TRABZON’A YENİ VE MODERN OTOGAR KAZANDIRDIK
Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri yatırımları yerinde incelediklerini de dile getiren Başkan Zorluoğlu; “Yeni otogar, Trabzon’un çok önemli bir ihtiyacını giderecek. Eski otogar uzun yıllar kullanılmaktan mütevellit ihtiyacı karşılayamayacak bir şekle gelmiştir. Seçim öncesi vaatlerimizden bir tanesi Trabzon’a yeni ve modern bir otogar kazandırmaktı. O çerçevede epey titiz bir çalışma neticesinde bugün ferah ve konforlu, estetik anlamda gayet güzel çatı formuyla, içerisinin yüksek sütunlarıyla hakikaten uzun yıllar Trabzon’da bu ihtiyacı karşılayacak bir yapıyı ortaya koyduk.” diye konuştu.

SANAYİ SİTELERİNİ TAŞIYACAĞIZ
Otogarın yapılmasının bölgede yeni bir dönüşümün başlangıcı olacağına inandığını belirten Başkan Zorluoğlu; “Yeni otogarımız inanıyorum ki aynı zamanda bu bölgenin dönüşümünün de bir işaretidir, startıdır. İnşallah bununla beraber önümüzdeki süreçte Sayın Milletvekillerimizle birlikte takip edeceğimiz en önemli konulardan bir tanesi buradaki 5 tane küçük sanayi sitesinin belirlediğimiz ve imar planına işlediğimiz yeni alanlara taşınması ve bu bölgenin Trabzon’a gerek konut gerek turizm gerek ticaret anlamında çok daha değer katacak bir anlayışla yeniden dizayn edilmesi. Bu bizim en çok takip edeceğimiz konulardan bir tanesi olacak önümüzdeki süreçte. Bu yapıyı büyük oranda tamamladık. Şirketlerimizi 3. kata taşıdık. Kiracılara teslim ettiğimiz alanların onarılmasıyla, onların kendilerine göre oraya dizayn vermesiyle birlikte artık otobüs firmalarını da tahmin ediyorum Eylül ayının ilk haftası olacak şekilde buraya taşımaya başlayacağız. Ve eylül ayı içerisinde burası artık tam anlamıyla işletmeye girmiş olacak. Şehrimize çok yakışan, önümüzdeki dönemde Trabzon’un simge yapılarından biri olarak insanların niteleyeceği bir önemli otogara, ihtiyacımız karşılayacak modern bir mekâna da kavuşmuş oluyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Buranın mimarı da çok özel bir proje hazırladı. Yine buranın yüklenicisi de çok titiz çalıştı, zor dönemde, pandemi dönemlerinde, bağlantıların zor olduğu dönemlerde çok iyi bağlantılar yaptılar ve burayı arzu ettiğimiz zamanda tamamlamış olduk. Trabzon’umuz için hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı. 

ÖNEMLİ PROJELERİMİZE YENİLERİNİ EKLEYECEĞİZ
Başkan Zorluoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “İnşallah bu yaptıklarımıza ilave olarak önümüzdeki süreçlerde de yine değerli Milletvekillerimizin destekleriyle, Sayın Cumhurbaşkanımızın özel Trabzon hassasiyetiyle inşallah bu önemli projelere çok daha yeni projeler katacağız. Boztepe bu projelerimizden en önde geleni. Ortahisar Belediyemizin yaptığı güzel seyir terası ve yürüyüş yolundan sonra yukarı kısımlarının bütünüyle yeni projeyle değerlendirilerek orayı da insanlarımızın uğrak noktası haline getireceğiz. Bu sene açılış senesi demiştik. Kadın Yaşam Merkezi ve Ganita ile başladık. Otogar ile Kadınlar Hali ile Bilim Merkezi ile Avrasya Pazarı ile otoparklarımız ile beraber inşallah bu sene bitmeden sırayla hizmete alacağız ve açılış senesi sloganımızın hakkını vermiş olacağız. Değerli Milletvekillerimize hem bugüne kadar verdikleri destekler için hem de bundan sonra yapacağımız çalışmalar için şimdiden teşekkür ediyorum.”