BÜYÜKŞEHİR'DEN MAÇKA’YA İTFAİYE ARACI

BÜYÜKŞEHİR

BÜYÜKŞEHİR'DEN MAÇKA’YA İTFAİYE ARACI

BÜYÜKŞEHİR'DEN MAÇKA’YA İTFAİYE ARACI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Maçka’nın en büyük sorunlarından biri olan itfaiye aracı eksikliğini gideriyor. Maçka dâhil 3 ilçeye itfaiye aracı hibe ediyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları sırasında gündeme gelen itfaiye araçlarının yenilenmesi ve araç noktasında eksikliği olan ilçelere itfaiye aracı hibe edilmesi kararı, ilçemiz Maçka’ya ilaç gibi gelecek.

MAÇKA İTFAİYESİ EKSİKLİĞİ GİDERİYOR
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarında gündemine gelen maddeler arasında İtfaiye müdürlüğüne bir adet itfaiye aracı alımı, aralarında Maçka’nın da olduğu 3 ilçeye itfaiye aracı hibesi ve 2 adet otobüsün hibe yoluyla ulaşım filosuna dâhil edilmesi yer aldı.
Yapılan oylama ile İtfaiye’ ye merdivenli 24 metre itfaiye aracı alınmasına Maçka, Çarşıbaşı, ve Araklı ilçelerine 3 itfaiye aracı hibe edilmesine ve Özel bir şirket tarafından Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne 2008 model iki otobüsün hibe edilmesine oy birliği ile karar verildi.


MÜJDEYİ ZORLUOĞLU VERDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu hibe otobüs alınması ile ilgili olarak; “8 tane otobüs biz almıştık. 2 tanede hibe yoluyla geldi. Bunların bazı sorunlarını küçük masraflarla gidererek 8 tanesi sıfır 2 tanede hibe olmak üzere 10 otobüsü filomuza kattık. 2021’de de peyder pey filomuzu güçlendirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

AYDIN’IN ÇAĞRISI SONUNDA YANIT BULDU!
Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Ali Osman Aydın, yıllar önce gazetemize verdiği demeçte Maçka İlçesinde İtfaiye aracı eksikliğine dikkat çekmiş ve İtfaiye sorununun yeni yuvaların yok olmasını engellemek için derhal giderilmesi gerektiğini ifade etmişti.
Aydın, Maçka İtfaiye şefliğinde var olan sorunları Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiğini ancak o zaman çözüme kavuşturulamadığını belirtmişti.

Ali TİRİTOĞLU