BÜYÜKŞEHİR’DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

BÜYÜKŞEHİR’DEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA 

Kunduracılar Caddesi’nde iş yerinin önüne konulan cansız mankenlerle ilgili tartışmaların uzaması üzerine Başkan Zorluoğlu’ndan açıklama geldi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Kunduracılar Caddesi’ndeki bir iş yerinin önüne konulan cansız mankenlerle ilgili zabıta ekipleri tarafından yapılan işlem hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi. 

KONU SAPTIRILIYOR 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bahse konu iddialarla ilgili şu ifadeleri kullandı;
“Kunduracılar Caddesi ilimizin en işlek alışveriş caddelerinden biri olup, bu caddede düzen ve intizamın sağlanması, yaya trafiğinin engellenmemesi amacıyla iş yerlerinin dışarıya herhangi bir ürün koymaları yıllardan beri yasaklanmıştır. Bu durum cadde esnafı tarafından da bilinmektedir. 30 Ağustos günü adı geçen caddedeki bir işletmenin bu genel uygulamaya aykırı şekilde dükkânının önüne 2 adet cansız manken koyduğu bilgisi üzerine zabıta birimimiz iş yerine giderek gerekli uyarıda bulunmuş ve kurallara aykırı olarak yol üstüne koyulan mankenlerin kaldırılmasını istemiştir. Burada yapılan uygulama caddede düzeni sağlamak ve oradaki tüm işyerleri için geçerli olan kuralları uygulamaktan ibaret olup, yapılan işlemin Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk baskılı giysilerle ilgisi bulunmamaktadır.

KİMSE ATATÜRK SEVGİMİZİ SORGULAYAMAZ
Ancak konu ısrarla başka bir mecraya çekilerek, sanki Atatürk giysileri nedeniyle böyle bir işlem yapıldığı algısı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Kimse bizim ülkemizin kurucusu olan, bize bu ülkeyi emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk saygımızı, sevgimizi sorgulayamaz. Buna müsaade etmeyiz. Sayın Milletvekili Sibel Suiçmez Hanım’ın hassasiyetini anlamakla birlikte öncesinde bizden bilgi alması halinde bu gereksiz gündem de oluşmamış olacaktı. Sonuçta bu ticarethane, mankenlerin üzerine giydirdiği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tişörtlerini satarak ticaret yapmak istemiştir. Ticarethane olarak kanunlar ve kurallar çerçevesinde istediğini satabilir. Ama kurallara aykırı şekilde dükkânının önünü işgal ederse belediye de görevini yapar. Her isteyenin dükkânının önüne bir şeyler koyması halinde o caddenin hali ne olur?  Konu tamamen işgaliye ile alakalıdır. Bunu getirip Atatürk tişörtüne bağlamak ise ancak şark kurnazlığıdır.  Bu konuda ısrar eden işletmenin niyeti de Atatürk hassasiyeti değil ticari, siyasi veya şahsi menfaat temin çabasından ibarettir. İnsanların ticari meselelerini bu tür mecralara çekmelerine de siyasilerin alet olmamaları gerekir. Kolluk kuvvetlerimiz işgaliye ile ilgili üzerine düşen görevi yapmıştır. Aksi bir konu olsa ilk müdahaleyi veya uyarıyı ben yaparım. Kamuoyunun bu şekilde algı yaratılarak yanlış yönlendirilmesine de müsaade etmeyeceğimizin bilinmesini isterim.”