BÜYÜKŞEHİR’DE MECLİS TOPLANTILARI SÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR’DE MECLİS TOPLANTILARI SÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR’DE MECLİS TOPLANTILARI SÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR’DE MECLİS TOPLANTILARI SÜRÜYOR

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantılarının 4’üncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığında yapıldı.

Başkan Zorluoğlu, Meclis toplantısına İstanbul Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı.

500 YILLIK MABET ASLINA DÖNDÜ
Yaklaşık 500 yıl cami olarak kullanılan fethin en önemli sembollerinden biri olan Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zorluoğlu; “Önce Danıştay, akabinde Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ile İstanbul Ayasofya yeniden cami olarak ibadete açıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve sözcüsü yaptıkları açıklamalarda Ayasofya’nın tarihi, kültürel miras olarak aynı şekilde korunmaya devam edileceğini belirttiler. Ayasofya’nın hem dışında hem içinde var olan değerlerin de korunacağı ve buranın sadece Müslümanların ibadet yeri olarak değil aynı zamanda arzu eden tüm din mensuplarının ziyaretine açık tutulacağı, bu şekliyle de bir dünya mirası olarak insanlığa hizmet etmeye devam edeceği vurgulandı.” dedi.

ÜLKEMİZ VE İSLAM ÂLEMİNE HAYIRLI OLSUN
Kararın Müslümanlar için son derece önemli, stratejik ve tarihi bir karar olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu; “Ayasofya, 24 Temmuz’da kılınacak ilk Cuma namazıyla 1934’ten sonra yeniden ibadete başlamış olacak. Ben şahsen bu karardan ziyadesiyle memnun oldum. Ülkemizdeki insanların büyük bölümünün de bu karardan memnuniyet duyduğunu müşahede ediyoruz. Kararı alan Sayın Cumhurbaşkanımızı ve bu karara zemin hazırlayan Danıştay’a müteşekkiriz. Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması, ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı. 

BÜYÜKŞEHİR ULAŞIMDA İNİSİYATİF ALIYOR
Başkan Zorluoğlu daha önce Temmuz ayı Meclis toplantısında görüşüleceğini işaret ettiği; Taksi, Taksi Dolmuş, Minibüs ve S Plakalı Hatlı Araçlar Toplu Taşıma Yönetmeliği ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Yönetmelikle ilgili titiz bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Zorluoğlu; “Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızı konforlu şekilde evlerine, iş yerlerine ulaştırmakla mükellefiz. Bu manada ticari anlamda asla bakmayız ama verimlilik alanında hat modernizasyonu ve optimizasyonu yapıyoruz. Ortahisar’daki dolmuş modernizasyonunu açıkladığımızda, bu modernizasyonun kıymetli kısmının bundan sonraki süreçte çıkaracağımız yönetmelik çerçevesinde ortaya koyacağımız yeni sistem olduğunu vurgulamıştık. Yani zihniyet, yönetim anlayışı değişikliği getirmeye çalışıyoruz. Bir sistem oluşturuluyor ve Büyükşehir Belediyesi Trabzon’da ilk kez olmak üzere, dolmuşlar, taksiler ve servis araçları ile ilgili olarak inisiyatif alıyor.” şeklinde konuştu. 

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM
Kurulan yapı ile bir taraftan standartları koyarken diğer taraftan da bu standartları denetleyebilir imkâna kavuştuklarını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu; “Yani bir minibüste, dolmuşta, takside olması gereken minimum standartları yönetmelikte düzenliyoruz ve bu standartlara uyum noktasında yapılması gerekenleri belirtiyoruz. Yapacağımız denetimlerle de bu standartlara uymayan ticari araçlara uygulayacağımız müeyyideleri de yönetmeliğe koyuyoruz. En önemli değişiklik de eğitim noktasında. Önceliğimiz eğitim. Yani tüm şoför esnafımıza dönük bir sertifikasyon programını bu yönetmeliğe koyduk. Tüm şoförlerin Büyükşehir Belediyesinden bir sertifika almaları gerekiyor. Bu sertifikayı almayanların bir süre sonrasında araçları sürme imkânı olmayacak. Dolayısıyla bu yönetmelikle, dolmuşlarda her gün şoför değişikliği gibi bir dönem sona ermiştir. O işi yapabilecek vasıflarda kardeşlerimizin o hizmeti vermesini sağlamak durumundayız. Bu yönetmelik titiz bir çalışma neticesinde hazırlanmıştır. Emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diye konuş