BÜYÜKŞEHİR TRABZON’U ÇİÇEKLERLE DONATIYOR

BÜYÜKŞEHİR TRABZON’U ÇİÇEKLERLE DONATIYOR

BÜYÜKŞEHİR TRABZON’U ÇİÇEKLERLE DONATIYOR

BÜYÜKŞEHİR TRABZON’U ÇİÇEKLERLE DONATIYOR 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde yürüttüğü çiçek ve fidan dikim çalışmalarıyla şehri güzelleştirmeye devam ediyor. 

Trabzon’u rengârenk bir görünüme kavuşturmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kenti çiçeklerle donatıyor.

TRABZON FARKINI ORTAYA KOYUYOR 
Doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Trabzon, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları ile de fark yaratmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından şehir genelinde yürütülen çalışmalarla, merkez ve ilçelerdeki kavşaklar, refüjler, parklar ve çocuk oyun alanları çeşitli türdeki çiçeklerle süsleniyor. ‘Çiçek Gibi Trabzon’ çalışmaları kapsamında şehrin birçok noktasında eş zamanlı olarak hummalı bir çalışma başlatan ekipler, her mevsim binlerce çiçeği toprakla buluşturuyor. Aynı zamanda kent mobilyalarını yenileyen ekipler, şehrin muhtelif noktalarında bakım, onarım, budama, ilaçlama ve sulama çalışmaları gerçekleştiriyor.

EŞ ZAMANLI ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, Trabzon genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili şu ifadeler kullanıldı; “Büyükşehir Belediyesi olarak peyzaj ve yeşil alan çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürmekteyiz. Zaten yeşil olan Trabzon’umuzu daha da yeşil hale getirmek adına yürütülen ve görsel güzellikler sunan peyzaj çalışmalarında, yüzlerce yeni çiçeği toprakla buluşturuyoruz. Rengârenk çiçeklerin dikim işlemini, hazırlanan peyzaj planına göre yapan ekiplerimiz, ardından da çiçeklerin ihtiyaç duyduğu sulama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Bu anlamda şehir merkezi ve ilçelerdeki refüj, kavşak, sahil şeridi, parklar ve çocuk oyun alanlarında eş zamanlı çalışma yürütülmektedir.”

804 BİN ADET MEVSİMLİK ÇİÇEK DİKİLDİ
“Park ve Bahçeler Dairesi olarak ‘Çiçek Gibi Trabzon’ çalışmaları kapsamında şehrimizin renklerine kavuşması için 804 bin adet mevsimlik çiçek (Begonya, Kadife Çiçeği, Ateş Çiçeği vb.) dikimi gerçekleştirilmiştir. 18 ilçede 2 milyon 548 bin 742 metrekare alanda peyzaj bakım ve onarım çalışmaları rutin olarak devam etmektedir.”

58 ÇOCUK PARKI REHABİLİTE EDİLDİ
“2023 yılı içerisinde 301 adet ağaç, 12 bin 043 adet çalı dikimi gerçekleştirilmiş, 7 bin 470 metrekare yeni yeşil alan oluşturulmuştur. 429 adet yeni kent mobilyası montajı ve 478 adet kent mobilyası onarımı yapılmıştır. 58 adet çocuk parkının bakım ve onarımı tamamlanmıştır. 4 bin 603 adet ağaç, 38 bin 290 metrekare çiçeklik alan, 16 bin 400 metrekare sert zemin ve 37 bin 795 metrekare çim alanın ilaçlama ve gübreleme işlemi yapılmıştır. 7 bin 470 metrekare alana yeni sulama sistemi hattı yapılmıştır. Sulama faaliyetleri gece ve gündüz vardiyası olarak devam etmektedir. Bunların yanı sıra şehrin muhtelif noktalarında bakım, onarım, budama, ilaçlama ve sulama çalışmaları devam etmektedir. 2023 yılı içerisinde 58 adet çocuk parkı da rehabilite edilmiştir.”

ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK
“Şehrimizin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Uzungöl Tabiat Parkı’nda bakım ve onarım çalışmaları rutin olarak devam etmektedir. Yine Şalpazarı Millet Bahçesi peyzaj düzenlemesi, Çarşıbaşı kavşak düzenlemesi, Pazarkapı Cami yanı çevre düzenlemesi çalışmaları yapılmıştır. Trabzon’umuzu güzelleştirmek adına gerçekleştirdiğimiz programlı dikim çalışmalarımız, mevsimine özgü çiçeklerle yıl boyunca devam edecektir.”