BÜYÜKŞEHİR İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

BÜYÜKŞEHİR İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

BÜYÜKŞEHİR İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

BÜYÜKŞEHİR İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, çevre ve insan sağlığını tehdit eden kent zararlılarına karşı yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, hava sıcaklıklarının etkisini artırmasıyla şehir genelinde yoğun ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.

VEKTÖRLE TEMİZLİK ÖN PLANDA
Yaz mevsiminin gelmesiyle sosyal ve açık alanları daha fazla kullanmaya başlayan vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiren ekipler, özellikle vektör özelliği taşıyan canlıların yuvalanacağı yerlerde ilaçlama çalışması yaparak kontrolsüz üremelerin önüne geçiyor.

ÜSTÜ AÇIK SU BIRAKILMAMALI
Trabzon Büyükşehir Belediyesinden konu ile ilgili yapılan açıklamada; “Havaların ısınmasıyla birlikte toplum sağlığını korumak adına 18 ilçemizde yoğun ilaçlama çalışması gerçekleştiriyoruz. Havaların da ısınmasıyla özellikle sivrisinekler, büyük küçük demeden tüm durgun sulara yumurtalarını bırakmak suretiyle üremektedir. Bu noktada fiziksel ve kimyasal mücadelede en büyük zorluğu; bataklıklar, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanalları, su kuyuları, inşaat temellerinde biriken sular.

AÇIK KALAN ALANLAR RİSK OLUŞTURUYOR
Bodrum katlarda  oluşan su birikintileri, eski otomobil lastikleri, foseptikler, açık bırakılan rögarlar, su dolu variller, kullanılmayan süs veya bahçe havuzları ile kanallar oluşturmaktadır. Ekiplerimiz, toplum sağlığını korumak adına üstü açık su bırakılmaması noktasında vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuyor. Halkımızın konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.