BUNLAR HIRSIZDIR

BUNLAR HIRSIZDIR

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, turizmde yaşanan sorunları meclis gündemine taşıdı; “Bunlar hırsızdır”

BUNLAR HIRSIZDIR 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, turizmde yaşanan sorunları meclis gündemine taşıdı; “Bunlar hırsızdır” 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, turizmde yaşanan sorunları meclis gündemine taşıdı. 

KAYIT DIŞILIK BÜYÜK ENGEL 
Trabzon özelinde sorunlara değinen Aydın; “Doğu Karadeniz’de turizm işletmeciliği yapan ve bu sektöre hizmet eden işverenler, büyük sorunlar yaşamaktadır. Kayıt dışı işletmeler, vergisini veren işletmelerin ekmeğine taş koymaktadır. Devletimiz için vergi ve gelir kaybı olan kayıtsız işletmeler Trabzon turizmine de büyük zarar vermektedir. Yıllardır uygulanan yanlış politikalar ile bugün bölge turizmi kan ağlamaktadır. Makamları sağlamlaştırmak ve kişisel PR yapmak adına yıllardır manipüle edilerek şişirilen turist rakamları, turizmi bugün bu noktalara getirmiştir” ifadelerini kullandı. 

TURİZM ACİL EYLEM PLANI OLUŞTURULMALIDIR 
“Yaylalarımız başta olmak üzere; turizm destinasyonlarında, engel olunmayan tahribatlar ve alt yapı yetersizliği, birçok sorunu beraberinde getirmektedir” şeklinde konuşan Milletvekili Yavuz Aydın; “Yarından tezi yok tüm turizm bölgelerinde, kapsamlı olarak çalışmalar başlatılmalı, turizm ve turizmciler ile ilgili, acil eylem planı oluşturulmalıdır. Aksi takdirde sektörde bataklar oluşacak, bu durum domino etkisi ile birçok sektöre sıçrayacak ve binlerce turizm emektarı işsiz kalacaktır”uyarısında bulundu. 

BUNLAR TURİST DEĞİL, BUNLAR HIRSIZDIR! 
Yabancı uyruklu kişilerin, sırf Arapça biliyor diye, turizm alanında ilerlemesini doğru bulmuyoruz diyen Aydın konuşmasına şöyle devam etti; “Trabzon’da sektörün ileri gelen yatırımcıları; yabancı uyruklu kaçak işletme sahipleri için, bunlar mülteci değil, bunlar turist değil, bunlar sığınmacı değil, bunlar hırsızdır şeklindeki sözleri, Trabzon sokaklarında halen yankılanmaktadır. Hiçbir kaydı, ya da ikametgâhı olmayan kişilerin açtığı kayıt dışı işletmeler, büyük bir sorun haline gelmiştir. Şehrimizin, turistlere kötü bir örnek olarak gösterilmesine, müsaade edemezsiniz. Bu duruma asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

İŞLEVSİZ TOPLANTILARLA SORUN ÇÖZÜLEMEZ 
Sözlerine son vermeden önce; “Trabzon’da ruhsatlı otellerin doluluk oranı, son bir yıla baktığımızda sadece %50 civarındadır” diyen Aydın; “Batıdaki diğer şehirlerle kıyasladığımızda, çok düşük olan bu oran,  kayıtsız işletmeler yüzünden sürekli azalmaktadır. 7464 Sayılı Kanun uygulanmadığı takdirde, ne kayıtsız otel sayılarının önüne geçilebilir, nede Trabzon turizmi bu bataklıktan kurtulabilir. Kanunun uygulanması ve konutların turizm amaçlı kiralanması, hassas bir konudur. Burada asıl görev, yani kanunun uygulanması görevi, valilere düşmektedir. Kaymakamlara yazı göndererek, üzerine vatandaşları çok bunaltmayın, telkininde bulunarak, sorunlar çözülemeyecektir. Bazı siyasilerin, Trabzon’da düzenlediği toplantılar ve festivallerle bu işin çözülemeyeceğini belirtiyor, Turizm sektörü yatırımcılarını ve turizm sektörünün emekçilerini, saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.