BUGÜN DÜNDEN DAHA İYİ OLACAK

BUGÜN DÜNDEN DAHA İYİ OLACAK

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey; ?Bugün Dünden, Yarın da Bugünden İyi Olacak!?

BUGÜN DÜNDEN DAHA İYİ OLACAK

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey; ?Bugün Dünden, Yarın da Bugünden İyi Olacak!?

?Türkiye Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ülke genelindeki Orman Bölge Müdürlüklerindeki inceleme çalışmalarını sürdürüyor.

?VERİMLİ ORMANLARIN OLUŞMASINI SAĞLIYORUZ.?
Bu doğrultuda Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Genel Müdür Karacabey, Bartın Üniversitesi, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü dâhilinde bulunan fidanlık ve işletme müdürlüklerinde yaptığı incelemelerde; ? Ormanlarımız; yaptığımız bakım müdahaleleri ile dış etkilere daha dayanıklı ve yangınlara karşı daha dirençli hale geliyor. Genç meşcere bakımlarını zamanında ve etkin şekilde yaparak; daha sağlıklı, kaliteli ve verimli ormanların oluşmasını sağlıyoruz.? dedi.

ORMANLARA SUNİ TENEFFÜS
Karacabey, doğal gençleştirme sahalarının yanında, doğal yoldan gençliğin elde edilmesinin zor olduğu alanlarda suni (yapay) yollardan yapılan gençleştirme çalışmaları ile ormancılık açısından sürdürülebilirlik ilkesinin sağlandığını, bir nevi ormanlara bu çalışmalarla ?suni teneffüs´ yaptırıldığını belirtti.
Daha etkin ve verimli çalışmalar yapılması için gerekli bilgilendirmeleri yapan Genel Müdür Karacabey, Karayolları ağaçlandırması ve damga konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Bal ormanları ve mesire yerlerinin takibi konusunda direktifler verdi.
Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren Türkiye Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey; ?Şunu bileceğiz; bu günümüz dünümüze denk olmayacak. Bugün dünden, yarın da bugünden iyi olacak.? ifadesini kullandı.