BU YARIŞIN KAYBEDENİ YOK!

BU YARIŞIN KAYBEDENİ YOK!

Maçka’da gerçekleşen Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birincilik Akçaabat İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ubeydullah Gedikli’nin oldu.

BU YARIŞIN KAYBEDENİ YOK!

Maçka’da gerçekleşen Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birincilik Akçaabat İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ubeydullah Gedikli’nin oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği, Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü’nün İlçe Müftülüğü ve Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte koordine ettiği Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda birincilik Akçaabat İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ubeydullah Gedikli’ye gitti.

UBEYDULLAH GEDİKLİ BİRİNCİ OLDU
Trabzon’daki 14 ilçeden 18 okulun katıldığı yarışmada öğrenciler Trabzon’u bölge yarışmasında temsil etmek için ter dökerken, Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal’ın tabiriyle kaybedeni olmayan yarışmanın kazananı Akçaabat İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ubeydullah Gedikli oldu.
Maçka İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen program İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Maçka Merkez Camii Müezzini Ahmet Kemal Yazıcı’nın Kur’anı Kerim Tilaveti’nin ardından programın açılış konuşmasını Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal gerçekleştirdi.


KUR’AN HAYATIMIZIN HER ANINDA OLMALI
Konuşmasında Kuran’ın hayatımızın her anında bulunması gereken bir gerçek olduğunun altını çizen Milli Eğitim Müdürü Topal; “Kur’an-ı Kerim’in hüsnü niyetle, temiz kalp ve temiz ağızla, hepsinden önemlisi, kemali hürmet ve edeple kıraat edilmesi gerekir. Yüce Allah’ın insana bir lütfu ve ihsanı olan güzel ses, en çok da Kur’an-ı Kerim’e yakışır. Bunun için Fahri Kainat efendimiz (S.A.V) ‘Kuran’ı seslerinizle güzelleştiriniz. Çünkü güzel ses Kuran’ın güzelliğini daha da arttırır.’ buyurmuşlardır.
Asırlardın Müslümanlar, bir taraftan Kur’an-ı Kerim’i anlamanın, kavramanın, hayatlarına tatbik etmenin, diğer taraftan da onu en güzel şekilde okumanın gayreti içerisinde olmuşlardır. Rabbim hepimize Kuran’la yaşamayı, onun nuruyla aydınlanmayı ve son nefesimizi de Kuran’la vermeyi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.


OKUMAKLA KALMAYIP YAŞAMALIYIZ DA
Daha sonra kürsüye gelen Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan da Kur’an-ı Kerim’in sadece okunmakla kalmayıp hayatımıza da tatbik etmemiz gereken bir değer olduğunu kaydetti.
Başkan Koçhan; “İnşallah sadece Kuran’ı okumakla kalmayıp, hayatımıza da uygularız. Milli, manevi ve ahlaki değerler noktasında ne kadar yükselirsek o kadar başarılı olacağımızı düşünüyorum!” dedi.
Son olarak söz alan Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı da teknolojinin tüm imkan ve olanaklarıyla hayatımızda olduğu günümüzde milli ve manevi değerlerimizi de korumamız ve yüceltmemiz gerektiğine dikkat çekerek, programda görev yapan, düzenleyen ve emek veren herkese teşekkür etti.


YARIŞMA JÜRİSİ OLDUKÇA TİTİZ DAVRANDI
Daha sonra Genç Sada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na geçildi. Başkanlığını Maçka İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci’nin yaptığı yarışmada diğer jüri üyeleri şu isimlerden oluştu: Sefer Bostan (Maçka İlçe Müftülüğü Vaizi), Hasan Şükrü Abanoz (Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi) Halil İbrahim Öztürk (Ortahisar İlçe Müftülüğü Vaizi), Ali Fuat Aydın (Trabzon Kız Anadolu İHL Meslek Dersleri Öğretmeni).

TRABZON’U TEMSİL EDECEK
18 okuldan 18 öğrencinin mücadele ettiği yarışmada genç imam hatipler güzel sesleri ve enfes yorumlarıyla konukları mest ederken, yarışmanın kazananı Ubeydullah Gedikli oldu.
Akçaabat İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ubeydullah Gedikli’nin birinciliği aldığı yarışmada, Sürmene Şehit Muhammet Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erdem Güldal ikinci, Trabzon Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yakup Demirci de üçüncü oldu.
Yarışmanın sonunda mücadele veren tüm öğrencilere ve dereceye girenlere çeşitli hediyeler ve ödülleri verildi.

Fatma KARAHASANOĞLU