BU TAHRİBATA ENGEL OLALIM!

BU TAHRİBATA ENGEL OLALIM!

BU TAHRİBATA ENGEL OLALIM!

BU TAHRİBATA ENGEL OLALIM!

İlçemiz Maçka’nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı’nda yaşanan tahribatın ortaya çıkmasıyla tepkiler de peş peşe gelmeye başladı.

Saadet Partisi Maçka İlçe Başkanı Hikmet Aydın, Trabzon’un Maçka ilçesindeki UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Sümela Manastırı’nda ortaya çıkan tahribatın ilçemiz turizmi açısından son derece yaralayıcı olduğunu belirterek olaya sebebiyet verenlere tepki gösterdi.

SEBEP OLANLAR CEZALANDIRILMALI
Trabzon’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Sümela Manastırı’ndaki tahribatın gün yüzüne çıkması üzerine bir açıklama yapan Saadet Partisi Maçka İlçe Başkanı Hikmet Aydın; “İlçemiz turizmin en önemli figürü ve gelir kapısı olan Sümela Manastırı’ndaki tahribata sebep olanlara en ağır cezai yaptırımlar uygulanmalıdır!” dedi.

HEPİMİZ SORUMLUYUZ  
Saadet Partisi Maçka İlçe Başkanı Aydın, yayımladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“İlçemiz Maçka’nın en önemli figürü ve gelir kapısı olan Sümela Manastırı’nın açılması bizi fazlasıyla memnun etmiştir. Emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliriz.
Şurası bir gerçek ki, tadilat sürecinden sonra vatandaşlarımıza ve yetkililerimize büyük bir sorumluluk düşüyor.

BU TAHRİBATI DURDURUN!
Ve ne yazık ki, Sümela’yı ziyaret etmek maksadıyla gelip, Manastır’daki tarihi yapıyı tahrip edecek şekilde ‘isimlerini, şehirlerini gibi’ şeyleri frekslere kazıyarak, büyük bir sorumsuzluk sergileyen bir grup insan var!
Geçmişte de var olan, Sümela’nın açılmasıyla birlikte devam eden bu tarz eylemlerin önüne geçmek için sıkı bir tedbir alıp, bu davranışı sergileyenlere ağır cezai yaptırımlar uygulanmasını bekliyoruz.”
Ali TİRİTOĞLU