BU SANDIK BAŞKA SANDIK!

BU SANDIK BAŞKA SANDIK!

BU SANDIK BAŞKA SANDIK!

BU SANDIK BAŞKA SANDIK!

Okul öncesi eğitime erişemeyen uzak mahallelerde ikamet eden 5 yaş grubu çocuklar, Oyun Sandıkları ile kendilerini geliştirme imkânı buldu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanlığı ile UNICEF arasında gerçekleştirilen ortak proje çalışması kapsamında okul öncesi eğitime erişemeyen uzak mahallelerde oturan 5 yaş grubu çocuklara hazırlanan oyun sandıklarının yansımaları olumlu yönde oldu.

BU SANDIK ÇOCUKLARA ÇOK ŞEY KATTI  
“Benim Oyun Sandığım” adlı proje kapsamında Maçka’da 24 çocuğa sandık ulaştırılırken, içerisinde çocukların yetenek ve becerilerine katkı sağlayacak pek çok oyun ve etkinlik materyali bulunan sandıklar ailelere ulaştırıldıktan bir süre sonra Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı tarafından ziyaret edildiler.
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı’nın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel, Milli Eğitim Şube Müdürü Şenol Çavuş ve Okulöncesi Öğretmeni Ayşe Eroğlu, daha önce oyun sandığı teslim edilen çocuklardan küçük Muhammet’i ziyaret etti.


KÜÇÜK MUHAMMET’İN PERFORMANSI ALKIŞLANDI
Ziyarette projenin ne kadar faydalı olduğu küçük Muhammet’in gösterdiği performans sayesinde açıkça görülürken, okuma yazmaya bile geçen küçük Muhammet öğrendiği şarkılarla da misafirlerine küçük bir sunum yaptı.
Ziyaret ettiği evlerdeki çocuklarla ‘Oyun Sandığı’ dâhilindeki oyunları oynayan Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı daha sonra yaptığı kısa açıklamada, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza devlet olarak ellerinden gelen her türlü desteği vereceklerini belirtti. Ziyarette ayrıca Maçka Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel de, küçük Muhammet’in 4. Sınıfta okuyan ablası Nisanur’a bir adet tablet hediye etti.


EĞİTİMCİ VE YÖNETİCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, programdan sonra “Benim Oyun Sandığım” projesi kapsamında gösterdikleri üstün gayret ve özverili çalışmalarından dolayı Maçka Milli Eğitim Şube Müdürleri Okan Calap ve Şenol Çavuş ile Okul Öncesi Öğretmeni Ayşe Eroğlu’nu başarı belgesi ile ödüllendirdi.
Fatma KARAHASANOĞLU