BU GURUR MAÇKALI GAZİLERİN

BU GURUR MAÇKALI GAZİLERİN

BU GURUR MAÇKALI GAZİLERİN

BU GURUR MAÇKALI GAZİLERİN 

Türkiye genelinde ve ilimiz Trabzon’da kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü Maçka’da da büyük bir coşku ve gurura sahne oldu. 

Ülkemiz genelinde büyük bir coşkuyla kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçemiz Maçka’da tören düzenlendi.

BAYRAKLAR GÖNDERE BUGÜN GAZİLER GÜNÜ 
Düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlandı ve ardından Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleşti. 
Törene Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, Maçka Belediyesi Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan, Maçkalı Gaziler ile Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz, öğrenciler, vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarından temsilciler katıldı. 

KAYMAKAM ÇAKMAK GAZİLERİMİZİ MAKAMINDA AĞIRLADI 
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Maçka Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma astsubay yaparken, 19 Eylül’ün her yerde Gaziler günü olarak kutlanmasının, gazilerimizin gerek ülkemizde ve gerekse ülkemiz dışında yazdıkları kahramanlık destanlarına her gün bir yenisini eklediğini belirtti. 
Sabahki törenin ardından Maçkalı Gazileri Kaymakamlık makamında ağırlayan Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesi ile gazilerin onuruna bir yemek programı düzenledi. Yemekte duayı Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci yaptırdı. 

GAZİLERİN ONURUNA YEMEK VERİLDİ
Burada yaptığı konuşmada 19 Ekim’in sadece Gaziler Günü olarak kutlanmadığını hatırlatan Kaymakam Çakmak, aynı zamanda Mustafa Kemal Atatürk’e, Gazilik unvanı ile Mareşal rütbesinin verilişinin 102. yıl dönümünü olduğunu açıkladı. 
Kaymakam Çakmak şunları kaydetti; “Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır.

VATANSEVERLİĞİN VE KAHRAMANLIĞIN YAŞAYAN ABİDELERİ 
Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.” 
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız, bayrağımız, milli ve manevi değerlerimiz uğruna şehadete erişmiş olan bütün şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum.”
Fatma KARAHASANOĞLU