BU YILIN TEMASI; GÜVEN!

BU YILIN TEMASI; GÜVEN!

Bu yıl 28.si gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin 2017 teması ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? oldu.

BU YILIN TEMASI; GÜVEN!

Bu yıl 28.si gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin 2017 teması ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? oldu.

?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? temalı 2017 Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon Gazeteciler Cemiyeti´nde bir basın açıklaması yapan Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Trabzon´da liderlik ettiği istişare etkinlikleri kapsamında İl genelindeki tüm kurum ve kuruluşlarla görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında peygamberimizi anmak, anlamak ve yaşamak amacıyla başlatılan ve her yıl farklı bir tema ile kutlanan ?Kutlu Doğum Haftası´nın bu yıl ki teması ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? oldu.
Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Miladi takvime göre Peygamberimizin doğum günü olan 20 Nisan tarihini içine alacak şekilde bu yıl 17-22 Nisan tarihleri arasında kutlamalar gerçekleştireceklerini belirten İl Müftüsü Keramettin Demir, kutlamaların gerek ülkemizde, gerekse yurtdışında yapılacağını kaydetti.

ANLAYIP YAŞAMAK!
Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; ?Bu hafta boyunca düzenlenecek olan etkinliklerle Kutlu Doğum Haftasında Mümin kalplerimizde var olan Peygamber sevgisini harekete geçirmek, Peygamber Efendimizi anmaya, anlamaya ve yaşamaya çalışmak ve ihtiyacımız olan güven toplumunu tesis etmek amacıyla başta Trabzon olmak üzere, güzel ülkemizin her köşesinde, gönül coğrafyamızda ve Millet varlığımızın bulunduğu her ülkede bir bilgi, irfan, kardeşlik ve manevi yenilenme hatasına dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

PROF. DR. YAVUZ ÜNAL GELİYOR
Trabzon İl Müftülüğü öncülüğünde; Resmi Kurumlar, Vakıflar, Dernekler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendikalarımızla birlikte ?Kutlu Doğum Platformu´ oluşturduk. Yaptığımız istişareler ve toplantılar sonrasında ilimiz genelinde yapmayı planladığımız Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini belirledik!?
Kutlu Doğum Haftası´nın startını 17 Nisan Pazartesi saat 13.00´da Meydan Parkı Atatürk Alanı´nda gerçekleştirilen törenle vereceklerini kaydeden İl Müftüsü Keramettin Demir, aynı günün akşamı saat 20.00´da 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu´nda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal´ın katılımıyla ?Kutlu Doğum Ana Programı´nın düzenleneceğini ifade etti.

İYİLİKLERE VESİLE OLSUN!
Takip eden hafta boyunca Kutlu Doğum Haftası ile ilgili olarak birçok etkinlik ve panelin hayata geçirileceğini söyleyen Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, ?Hz. Peygamber ve Güven Toplumu? temasıyla düzenlenecek olan 2017 Kutlu Doğum Haftası´nın Trabzon başta olmak üzere, ülkemiz ve tüm Müslümanlar için iyilik ve güzelliklere vesile olması temennisinde bulundu.
Ali TİRİTOĞLU