BU SİSTEM ZAMAN KAYBINI ÖNLÜYOR

BU SİSTEM ZAMAN KAYBINI ÖNLÜYOR

BU SİSTEM ZAMAN KAYBINI ÖNLÜYOR

BU SİSTEM ZAMAN KAYBINI ÖNLÜYOR

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren işçi ? işveren uyuşmazlıklarında arabulucuya gitmenin dava açma şartı olduğu sistem zaman kaybını önlüyor.

İşçi ? işveren arasındaki davalar ve ticari uyuşmazlık davalarında arabuluculuk sisteminin kullanılmasının zaman kaybını önlediği vurgulandı.

PANELE HUKUKÇULAR VE İŞADAMLARI KATILDI
TTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi tarafından düzenlenen İş ve Ticari Davalarda Arabuluculuk konulu panel gerçekleştirildi. Panele Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar, TTSO İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Zühal Akyüzlü, kurul üyeleri, hukukçular, işadamları ve firma temsilcileri katıldı.

ARABULUCULUK ZORUNLU
Zühal Akyüzlü´nün açılış konuşmasının ardından Avukat Hande Burma, arabuluculuk sistemi hakkında bilgi verdi. Burma, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren işçi ? işveren uyuşmazlıklarında arabulucuya gitmenin dava açma şartı olduğunu, 19 Aralık 2019 tarihinden itibaren de ticari davalarda zorunlu arabuluculuk şartı geldiğini vurguladı. Burma, iş ve ticari davaların temyiz süreci de katıldığında çok uzun sürebildiğini, bu nedenle arabuluculuk sisteminin anlaşmazlığın bir an önce sonuçlanması için önemli olduğunu söyledi.

UYUMAZLIKLARDA ÇÖZÜM; ARABULUCU
Panelde daha sonra söz alan Arabulucu Avukat Veysel Malkoç, işçi ? işveren uyuşmazlıklarında arabuluculuk uygulamaları, kıdem, fazla mesai, tatil günleri ve yıllık izin konularında katılımcıları bilgilendirdi.
Arabulucu Avukat Kemal Keser ise ticari uyuşmazlıklarda arabuluculukla ilgili bilgiler verdi. Katılımcıların çeşitli konulardaki sorularını da yanıtlayan panelistlere, günün anısına plaket takdim edildi.