BU KONU MUALLAKTA KALMASIN!

BU KONU MUALLAKTA KALMASIN!

BU KONU MUALLAKTA KALMASIN!

BU KONU MUALLAKTA KALMASIN!

Maçka Çatak´tan geçen, çift gidiş geliş olarak transit biçimde planlanan yol, bölge halkının, öğrenci servisleri ve araç sürücülerinin tepkisini çekiyor.

Maçka Belediyesi CHP´li Meclis üyesi ve aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis üyesi de olan işadamı Ali Osman Aydın, Maçka´nın Çatak mahallesinde yaşanan sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyor.

ERZURUM YOLU DERT YOLU OLDU!
Maçka´nın Çeşmeler, Ormanüstü, Sındırıan, Yaylabaşı ve Çatak mahallesi sakinleri, Maçka merkeze gidebilmek için bölgelerinden geçen ve çift gidiş geliş şeklinde düzenlenen transit yolun dönüş yapılabilen tek yeri Sukenarı mahallesinde bulunuyor.
Çatak mahallesine yolcu bırakan araçların ve Maçka merkeze gitmek isteyen vatandaşların yolun karşısına geçebilmek için alternatif olarak konumlanan tek yeri olan üstgeçit ise yarım kalmış durumda.

BU SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜN
Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını ve Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü´nün adı geçen bölgedeki sıkıntıyı gidermesini isteyen Maçka Belediye Meclis üyesi Ali Osman Aydın; ?Vatandaşın mağduriyetini giderin!? dedi.
Maçka´nın Çatak ilçesinden geçen Erzurum yolu üzerindeki mahalleler adeta dert küpü olmuş, sorunlarının çözülmesini isterken, ilgili hangi kurum ise; Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, Köy Hizmetleri veya Trabzon Büyükşehir Belediyesi... bir an önce harekete geçilmesini istiyor.

SORUNU BİZZAT HALKTAN DİNLEDİ
Konuyu bizzat bölge halkından dinleyen ve çözüm üretilmesi noktasında söz veren Maçka Belediye Meclis üyesi Ali Osman Aydın; ?Burası Maçka´nın Çatak mevkiinden geçen Erzurum yolu, malum yol transit olunca gidiş geliş şeklinde düzenlenmiş ve orta bariyerlerle ayrıldı.
Ancak Çeşmeler, Ormanüstü, Sındıran, Yaylabaşı ve Çatak mahallelerinde oturan kişiler Maçka merkeze gidebilmek için daha yukarıda bulunan Sukenarı Mahallesinden yani 3 km. ilerideki bölgeden dönüş yapabilmekte. Bu da 3km gidiş 3km dönüş olmak üzere 6km anlamına geliyor ki bu durumda ancak Çatak mahallesine ulaşılabiliyor. Oradan da Maçka merkez ilçeye ulaşmak gerekiyor. Konu hangi kurumu kapsıyorsa acilen bir çözüm üretilmesi lazım. Vatandaş sorununu bana ulaştırdı ve bu konuda bir hayli mağdur durumda!

YAPTIĞINIZ İŞ BAŞTAN SAVMA OLMASIN
Bu konuyu bana bildirdiklerinde kendilerine yardımcı olacağımıza söz verdik. Burada yarım bırakılmış köprünün bir an önce bitirilmesi ve soruna çözüm üretilmesi gerekiyor. Burada çocuklarımızı emanet ettiğimiz okul servisleri de, çocuklarımız da, Maçka merkeze veya Trabzon´a gitmek isteyen araç sürücüleri ve vatandaşlarımız da sıkıntı çekmekte. Bu konunun bir an önce çözülmesi şart!? diye konuştu.
Yapılmak istenen hizmetin mağduriyete sebebiyet vermemesi için yetkilileri göreve çağıran Maçka Belediye Meclis üyesi İşadamı Ali Osman Aydın, sorunun çözülmesinin vatandaşa gerçek anlamda hizmet sağlayacağını belirtti.
Ali TİRİTOĞLU