BORDO-MAVİ SAHA ÇOCUKLARIN HİZMETİNDE

BORDO-MAVİ SAHA ÇOCUKLARIN HİZMETİNDE

Ortahisar Belediyesi Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Sadık Ahmet Parkı’ndaki semt sahasını yeniledi.

BORDO-MAVİ SAHA ÇOCUKLARIN HİZMETİNDE 

Ortahisar Belediyesi Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Sadık Ahmet Parkı’ndaki semt sahasını yeniledi. 

Trabzon Ortahisar Belediyesi Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Sadık Ahmet Parkı’ndaki semt sahasını yeniledi. Yapılan düzenlemeyle birlikte park içindeki semt sahası futbol ve basketbol sahası olarak kullanılabilecek. 

YEŞİLTEPE MAHALLESİ’NDEKİ SEMT SAHASI YENİLENDİ 
Ortahisar Belediyesi Yeşiltepe Mahallesi’nde bulunan Sadık Ahmet Parkı’ndaki semt sahasını yeniledi. Yapılan düzenlemeyle birlikte park içindeki semt sahası futbol ve basketbol sahası olarak kullanılabilecek. 14x27,5 metre ölçülerine sahip sahanın çevresi 6 metre yüksekliğinde tel örgüyle çevrildi. Sahanın üzeri file ile kapatıldı. Sahanın zemini ise akrilik bordo-mavi boya ile boyandı. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bugüne kadar 80 adet çocuk parkı yaptıklarını, 95 adet çocuk parkını yenilediklerini ve 6 adet de semt sahası yaptıklarını dile getirdi.

“OYUN GRUPLARI SÜREKLİ DENETLENİYOR”
Mahallelerdeki semt sahalarını çocuklar için daha güvenli ve donanımlı hale getirdiklerini aktaran Genç; “Çocuklarımızın boş zamanlarını değerlendirmeleri için her geçen yıl çocuk parkları ile semt sahalarımızın sayısını artırıyoruz. Parklarımızdaki oyun gruplarını ve ekipmanlarını yenileyerek onları daha güvenli ve nitelikli hale getiriyoruz. Semt sahalarımızı yeniliyoruz. Yeter ki, çocuklarımızın parklarımızda güle oynaya eğlensin… Zamanlarını oynayarak, sosyalleşerek geçirsinler. Böylelikle hem arkadaşlık ilişkileri gelişiyor hem de sportif faaliyetlerle fiziksel gelişimleri sağlanıyor. Diğer yandan ekiplerimiz düzenli olarak da parklarımızı gezerek oyun gruplarının güvenli olup olmadığını kontrol ediyor. Kazalara sebebiyet verecek, zarar görmüş ekipmanları ya tamir ediyoruz ya da yenileriyle değiştiriyoruz. Hem çocuklarımızın hem de ailelerimizin bu konuda bir endişesi olmasın.” dedi.