BÖLGEMİZ İHRACATÇILARI BİLGİLENDİRİLDİ

BÖLGEMİZ İHRACATÇILARI BİLGİLENDİRİLDİ

BÖLGEMİZ İHRACATÇILARI BİLGİLENDİRİLDİ

BÖLGEMİZ İHRACATÇILARI BİLGİLENDİRİLDİ

DKİB tarafından Eximbank kredileri konusunda ihracatçılara bilgilendirme yapıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği; Bölge ihracatçı firmalarının Eximbank kredi ve programlarından daha fazla istifade etmesi, Bölge ihracatçı firmalarının finansman imkanlarına erişiminin kolaylaştırılması amacıyla online bilgilendirmede bulundu.

İHRACATÇILARA ONLİNE BİLGİLENDİRME
DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Eximbank Trabzon Şube Müdürü Aslan Murat Babuşcu ve DKİB Genel Sekreteri İdris Çevik’in katılımları ile online olarak webinar üzerinden ihracatçılara Exımbank kredileri konusunda sunum yapıldı.

SUNUMU BABUŞÇU YAPTI
Toplantıya katılan Eximbank Trabzon Şube Müdürü Aslan Murat Babuşçu’nun pandemi döneminde ihracatçılar için hazırlanan kredi paketleri, sigorta imkânları ve finansman olanakları hakkında detaylı bilgi verdiği sunumun ardından toplantı soru-cevap kısmıyla devam etti. Toplantıya katılım sağlayan bölge ihracatçıları Exımbank tarafından sağlanan farklı imkânlar hakkında sorularını ileterek akıllarındaki soru işaretlerine cevap buldu, yaşanan sorunları ve önerilerini aktardı.


İHRACATÇILARA BÜYÜK YARARLAR SAĞLAYACAK!
Yoğun ilgi ile karşılanan toplantının pandemi dönemi finansman olanakları açısından ihracatçılara büyük yararı olacağının belirten DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürdoğan, Eximbank’ın ihracatçılara en düşük faiz oranında kredi kullandıran banka olduğunu belirtti. Gürdoğan ayrıca Eximbank’ın ihracatçılar için özel olarak hazırlanan Reeskont kredilerinde vadenin 2 yıla çıkarılarak kredi Garanti Fonu üzerinden hazine kefalet desteği sağlandığının da altını çizdi.

AMAÇ İHRACATÇILARA KATKI SAĞLAMAK
İhracatçının bankası olan ve Trabzon’da da Şubesinin açılması için DKİB tarafından büyük çaba sarf edildiğini hatırlatan Gürdoğan; “Exımbank olanaklarının tanıtıldığı bu toplantıları periyodik aralıklarla ileriki tarihlerde de düzenlemeye devam edeceğiz. Amacımız şu anda piyasada ihracatçıya en uygun şartlardan kredi sunan Bankanın Eximbank olması nedeniyle, Bölgedeki tüm ihracatçıların Eximbank imkanlarından istifade etmesidir.” dedi.