BİZ ÇAKIRGÖL'Ü DÜŞÜNEDURALIM,

BİZ ÇAKIRGÖL

MİLLET ZİGANA'YI BOŞ BIRAKMIYOR!

BİZ ÇAKIRGÖL'Ü DÜŞÜNEDURALIM, 
MİLLET ZİGANA'YI BOŞ BIRAKMIYOR!

Biz Maçka’da Çakırgöl’ü turizme kazandırmak için düşüneduralım, sınırdaşımız Gümüşhane’ Torul’dakiZigana kayak merkezinde hafta sonu hareketliliği yaşanıyor!

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde yer alan ve Türkiye’nin ilk ve en önemli kayak merkezlerinden birisi olan Zigana Gümüşkaya Kayak Merkezinde hafta sonu hareketliliği yaşanıyor.

BİZİM GÖZÜMÜZ ÇAKIRGÖL’DE AMA...
TTSO Başkanı Erkut Çelebi ve Maçka Belediye Başkanı Koçhan’ın yakından takip ettiği Çakırgöl, sessiz bekleyişini sürdürürken, Gümüşhane Torul’daki Zigana Kayak Merkezi adeta para basıyor. 
Trabzon ve Maçka kamuoyunun turizme kazandırılması için büyük beklenti içinde olduğu ve yakından takip ettiği Çakırgöl sessizliğini korurken, Maçka’nın sınırdaşı Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Zigana Kayak Merkezi’ndeki hareketlilik ise dikkat çekiyor. 

ZİGANA KAYAK MERKEZİ VATANDAŞIN AKININA UĞRUYOR 
Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yoğun kar yağışlarının ardından 2 bin 100 metre rakımındaki Zigana Kayak Merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerken, hafta sonu tatilinde vatandaşların akınına uğradı.
Eşsiz sis manzarası eşliğinde güneşli havada eğlencenin doruk noktasına ulaşan ziyaretçiler hem kızaklarla hem de kayaklarla gönüllerince eğlendi.
Alanda yakılan çoban ateşinin etrafında üşüdükleri zaman ısınan ziyaretçiler sis ve güneş manzarası altında bol bol fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

MAÇKA HALKI ÇAKIRGÖL’Ü BEKLİYOR!
Hem Gümüşhane hem de Trabzon’dan gelen grupların yanında ailelerin de çocuklarıyla geldiği kayak merkezinde özellikle çocukların birbiriyle kar üzerinde kartopu oynayıp boğuşmaları renkli görüntüler oluştururken, Çakırgöl’ün garip sessizliği ise Maçka halkı tarafından tedirgin bakışlarla takip ediliyor. 
Maçka’yı doğrudan ilgilendiren, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’ın da yakından takip ettiği Çakırgöl için TTSO yönetimi de harekete geçti, ancak gelip geçen zaman diliminde herhangi bir gelişme olmayışı insanların kafasındaki soru işaretlerini artırıyor. 

ÇAKIRGÖL’Ü TURİZME KAZANDIRMAK İSTİYORUZ 
TTSO Başkanı Erkut Çelebi, geçtiğimiz yılın Aralık ayı içerisinde Yönetim Kurulu Üyesi Samet Canbakkal ile birlikte eski bakan Faruk Nafiz Özak’ı ziyaret etmiş ve bu ziyarette Çakırgöl turizm alanıyla ilgili yapılabilecek çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunmuştu. 
TTSO Başkan Erkut Çelebi, Trabzon’da turizm destinasyonlarını ve alternatiflerini artırmak için çalıştıklarını belirterek; “Sayın Bakanımızla Çakırgöl Turizm Bölgesini değerlendirdik. Kendisi Çakırgöl için büyük emek harcadı. Yıllarca o bölgenin kar kalınlığı ve sıcaklık ölçümleri yapıldı. Çeşitli ölçeklerde planları hazırlandı. Yolları yapıldı. Ağırlıklı olarak kış turizmi olmak üzere yıl boyunca kullanılabilecek bir bölge. Bu eşsiz alana bölge turizmine kazandırmak için yapılacak çalışmaları sayın bakanımızla değerlendirdik. Bu anlamda kendisinin de önemli bir bilgi birikimi ve deneyimi var. Çakırgöl’e yapılabilecek yatırımlarla ve tesislerle ilgili bir çalışma başlatacağız.” ifadelerine yer vermişti. 

ESKİ BAKAN ÖZAK’LA ÇAKIRGÖLÜ İNCELEMİŞTİ 
Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan da, önceki yıllarda eski Bakan Fark Özak ve AK Parti Milletvekilleriyle Çakırgöl’ü gezmiş, projelerini aktararak bir takım değerlendirmelerde bulunmuştu. Çakırgöl’ün turizme kazandırılması konusunda TTSO Başkanı Çeelebi kadar hâttâ ondan daha da önce Çakırgöl’ü radarına alan Maçka Belediye Başkanı Koçhan, bu bölgeyle ilgili çalışmalarını bundan önceki yerel seçimlerle ilgili projeleri arasına katmıştı. 
Faydalanılan Kaynaklar: 
Maçka Haber Servisi, Ali TİRİTOĞLU, Fatma KARAHASANOĞLU, Haber 61.