BİZ BİZE YETERİZ!

BİZ BİZE YETERİZ!

BİZ BİZE YETERİZ!

BİZ BİZE YETERİZ!

İlçedeki birçok kişinin meslek sahibi, birçok öğrencinin de üniversiteli olmasına katkı sunan Maçka HEM, bu kez ulusal bir sağlık hareketi için kolları sıvadı.

Bünyesinde açtığı kurslarla birçok kişiye meslek öğreten ve birçoğunun da iş sahibi olmasına katkı sunan Maçka Halk Eğitim Merkezi, bu kez milli bir davaya katkı sağlıyor.

MASKE ÖNEMLİ İHTİYAÇ
Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de birçok kişinin hastalanmasıyla gayet ciddi tedbirlerin alınmasına neden olan koronavirüs (Covid-19) salgını, bu virüsten korunmak için gereken malzemeleri (maske, dezenfektan, eldiven vb.) önemli kılıyor.
Bu kapsamda ülkemizde Cumhurbaşkanlığının emir ve tavsiyeleri doğrultusunda harekete geçen kamu kurum ve kuruluşları, yabancı ülkelerin birbirinden sağlık malzemesi aşırdığı bir zamanda ‘Biz bize Yeteriz’ düsturundan hareketle işe koyuldu.

MAÇKA HEM GÖREV BAŞINDA
Bunlardan biri de ilçemizde yürüttüğü çalışmalarla takdir toplayan, birçok gencin üniversiteli olmasına, birçok kişinin de meslek hâttâ iş sahibi olmasına katkı sağlayan Maçka (HEM) Halk Eğitim Merkezi’ydi!   
Koronavirüs kapsamında görev yapan Maçka kaymakamlığı Vefa Grubunda görevli olan personel ile güvenlik güçleri ve sağlık çalışanları için maske üretiyor.

YIKANILABİLİR KUMAŞTAN ÜRETİLİYOR
%100 pamuklu kumaştan imal edilen ve virüse karşı ciddi koruma sağlayan maskelerin en önemli özellikleri ise, yıkanıp tekrar kullanılabilmeleri!
Bu doğrultuda çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Özcan Reis, ihtiyaç sürdüğü müddetçe çalışmalarının da devam edeceğini vurguladı.
Çalışmalarıyla Maçka Milli Eğitim’in bölgemizde üst sıralara çıkmasına önemli etkisi bulunan Maçka Milli Eğitim Müdürü Orhan Topal da, bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.
Maçka Milli Eğitim Müdürü Topal, yaptığı açıklamada; “Elimizi makinenin altına koyduk. Maçka Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce ülkemizde yoğun ihtiyaç duyulan ‘Tıbbi Maske’ üretimine başladık. Kurum müdürümüz Özcan Reis ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyoruz. Elinize sağlık.” ifadelerine yer verdi.
Ali TİRİTOĞLU