BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

6 Şubat’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden sarsan deprem sonrası Maçka halkı depremzedeler için “Biz Birlikte Güçlüyüz!” sloganıyla el ele verdi.

BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ 

6 Şubat’ta meydana gelen ve ülkemizi derinden sarsan deprem sonrası Maçka halkı depremzedeler için “Biz Birlikte Güçlüyüz!” sloganıyla el ele verdi. 

Türkiye, 06 Şubat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan  ilçelerinde  meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı.Tam toparlanmaya çalışırken hemen 11 dakika sonra meydana gelen 6,7 büyüklüğünde bir artçı şokla artık bitti dediğimiz deprem başka bir yerde yeniden ortaya çıkacaktı. 

TÜRKİYE DEPREMLERLE SARSILDI 
İlk depremden tam 9 saat sonra merkez üssü Kahramanmaraş’ın Ekinözü ilçesinde meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki ikinci deprem ise sadece bölgeyi değil tüm Türkiye’yi derinden sarsmıştı. 
Fakat Türk insanı inatçıydı, azimliydi. Etkileri Hatay’ı, İskenderun’u, Kahramanmaraş’ı, Gaziantep’i, Adana’yı Osmaniye’yi ve bölgedeki birçok şehrimizi etkileyen depremin yaralarını sarmak için seferberlik ilan etti. 

BİRLİK BİZİM İÇİMİZDE 
Ülkemiz genelinde ve Trabzon’da olduğu gibi ilçemiz Maçka’da da kardeşleri için, insanlık için “Biz Birlikte Güçlüyüz!” sloganıyla el ele verdi insanlar. 
Birlik, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’ın organizasyon yeteneğindeydi... 
Birlik Maçka Kaymakamı Abdullah Huzeyfe Çakmak’ın yönetimindeydi. 
Birlik Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci’nin ettiği duada, birlik, genci yaşlısı tüm Maçka halkının parasıyla, bedeniyle, gönlüyle depremzedeler için yaptığı katkıdaydı. 

MAÇKA DEPREMZEDELER İÇİN SEFERBER OLDU 
Hemen daha ilk andan itibaren büyük bir disiplin içerisinde gerçekleşen organizasyonla 7 Şubat 2023 Sayı günü, içerisinde bebek bezinden iç ve dış giyime, temizlik malzemesinden soba ve ayakkabıya kadar her türlü malzemenin bulunduğu 2 kamyon, 3 personelle birlikte Kilis. 4 Kişilik Yerel Destek ekibiAdıyaman, 4 kişilik AFAD ekibi ise Deprem bölgesine hareket etti. 
Maçka’dan deprem bölgesine toplamda 8 araçlık yardım malzemesi gönderilirken yardım kampanyası halen devam ediyordu. 
İlçemiz Maçka’dan deprem bölgesine ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım aracı dualarla uğurlanırken, geride kalanlar ise depremzedelerin eksiklerini tamamlamak ve “daha fazla nasıl yardımcı olabilirim” anlayışı ile koşturmaya başlamıştı bile! 

MAÇKALILAR BİRLİĞİNİ GÖSTERDİ 
Maçka Belediyesi ve Maçka Kaymakamlığının başlatmış olduğu yardım kampanyası ile Maçka tek yürek olurken, her zaman ve her koşulda olduğu gibi bir ve beraber olduğunu zorluklar karşısında nasıl dayanışma içinde hareket ettiğini gösterdi. 
Yardım kampanyasının devam ettiği Maçka’da,Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür ve Sanat Merkezi’nde Şubat ayı gerçekleşecek tüm programlarda iptal edildi. 
Maçka Haber Servisi