BİTMEZ BU ‘SEVDALUK’

BİTMEZ BU ‘SEVDALUK’

Yazar, Yönetmen ve Fotoğraf Sanatçısı Varol Uzlu ‘SEVDALUK’ adlı fotoğraf S

BİTMEZ BU ‘SEVDALUK’

Yazar, Yönetmen ve Fotoğraf Sanatçısı Varol Uzlu ‘SEVDALUK’ adlı fotoğraf Sergisi İstanbul Dolmabahçe sarayı sergi salonunda sanatseverlerin huzuruna çıktı.

Gazetemiz yazarlarından Varol Uzlu’nun, İstanbul Dolmabahçe sarayı sergi salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak açılışı yapılan ‘SEVDALUK’ adlı fotoğraf sergisi 21 Mart’a kadar sanatseverlerin izlenimine açık kaldı.
Yazar, Yönetmen ve Fotoğraf Sanatçısı Varol Uzlu’nun 1-21 Mart tarihleri arasında İstanbul Milli Saraylar-Saray Koleksiyonları Müzesi, Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde sergilenen,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel olarak açılışı yapılan ‘SEVDALUK’ adlı fotoğraf Sergisi büyük ilgi gördü.


SANATÇININ MESAJINDA SİTEM VAR
Gazetemiz Maçka Haber’in yazarlarından da olan sanatçı Varol Uzlu’nun, sergisiyle alakalı olarak yaptığı açıklamasında sergisine destek verenleri unutmadığı gibi ilgi gösterir gibi davranıp ilgisiz kalanlara da sitemini saklamıyor.
Sanatçı Varol Uzlu’nun, açıklaması şu şekilde;
“Nice zorluklarla hazırladığım bu eserleri güzel bir platformda sanatseverlere gösterirken aldığım güzel tepkiler biraz olsun yükümü hafifletiyor... Hiçbir karşılık beklemeden şehrimin güzelliğini anlatmak bizim gibi sanatçıların görevi her zaman.
Bazı fotoğraflara bakarken, umursamadığınız, unuttuğunuz hüzünler gelir aklınıza, tekrar dâhil olursunuz o anların içine... Hikâye öyle samimi durur ki, karşınızda, içinde bir karakter olursunuz.


FOTOĞRAFLARDA TRABZON KADINI
Bir film karesi gibi izleyeceğiniz bu fotoğraflarda güzel Anadolu’nun renklerine yeşilin her tonuyla katkı veren Trabzon insanının sevdalığını hep hissedeceksiniz.
Sokaklarında çocukluğunu harmanlayıp, denizinin maviliğini sevdiğin, kentin yollarından köylere, yaylalara, dağlara velhasıl bu yeşil diyarı anılarına sığdırıp, hayalleriyle birleştiren bu güzel memleketin insanlarına bu duyguları tekrar anımsatan fotoğraf karelerini görmek isteyenler, Dolmabahçe sarayı sergi salonuna uğrayıp güzel bir nefes alsın. Daha çok Trabzon kadınını konu alan bu güzel kompozisyonda geçmişin acılarının yanında her daim gülümseyen kadınımızın güzel yüzlerini göreceksiniz.


BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR
Trabzonlu sivil toplum örgütlerinin duyarsız kaldığı ve ilgi göstermedikleri bu sergi de tereyağı bir fotoğraf karesinde küçücük bir detay sadece...
Memleketimle ilgili yaptığım bütün eserleri büyük bir özveriyle yapıyorum. Kimsenin önünde eğilmeden bağımsız bir şekilde yaptığım bu işlerde kimselere hesap verme kaygısı taşımıyorum. Olumsuzluklar biraz umudumu kırsa da yeniden yeni ufuklara gözlerimi çevirebiliyorum...
Ben bu memleketin rengiyim, ruhuyum, imajıyım. Sanatın ve kültürün yoğun olduğu bir memleket hayali içinde bildiği yoldan sapmayan, biri olarak yolumuza devam edeceğiz...
Bu yolda bizi her zaman destekleyen ve değer veren şehrimin güzel insanı Ahmet Metin Genç’e sonsuz teşekkürler...”