BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE İSTİHDAM İMKÂNI

BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE İSTİHDAM İMKÂNI

BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE İSTİHDAM İMKÂNI

BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE İSTİHDAM İMKÂNI

Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde Bilgisayar ve Yazılım mühendislerine istihdam imkânı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan ve DKİB’in de ortakları arasında yer alan Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’de Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Ahmet Hamdi Gürdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

YAZILIM VE TEKNOLOJİ GELİŞİM TRENDİNDE
Ahmet Hamdi Gürdoğan Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesinde yazılım ve teknolojik ürün üretimi konusunda faaliyet gösteren firma sayısının her geçen gün arttığını söyledi.
Gürdoğan; “Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgemizde yazılım ve teknolojik ürün üretimi konusunda faaliyet gösteren firmaların sayısı her geçen gün artmakta ve özellikle bölgenin yazılım konusunda önemli bir yol kat ederek yurtiçi ve yurtdışı firmalara çeşitli alanlarla yazılım üretimi yapan firma sayısında önemli gelişme kaydedilmektedir.” dedi.
Gürdoğan, Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesini bilişim ve yazılım alanında ülkenin önde gelen yazılım merkezlerinden biri haline getirme konusunda önemli çalışmalar yürütüldüğünü hatırlatarak, Bölge’nin yerleşim alanının genişletilip yeni yerleşim alanları ekleneceğini ve bu sayede Bölgenin bilişim vadisi haline getirilmesinin sağlanacağını belirtti.


BİLGİSAYAR VE YAZILIM MÜHENDİSLERİNE İSTİHDAM FIRSATI
Gürdoğan; Bölgede faaliyete başlayan Daynex Yazılım firmasının bilgisayar ve yazılım mühendisi istihdamı yapacağını ve bu durumunda Bölgemizde bulunan bilgisayar mühendisi gençlerimize veya yazılım alanında yetkinliği olan mühendislik fakültesi mezunlarına istihdam kapısı olacağını ifade etti.
Gürdoğan; “Ayrıca bu firmamızın Trabzon ilimizde bulunan tüm üniversitelerin bilgisayar ve yazlım bölümü son sınıf öğrencilerine de eğitim vererek, bu öğrencileri öğrenimleri ile eş zamanlı olarak istihdam edecektir. Faaliyet alanı ile ilgili olarak yapılacak yüz yüze ve iş başı eğitimleri ile öğrencilerin iş başı eğitim alarak donanımlı birer yazlım mühendisi olarak mezun olmaları çok önemlidir. Bundan dolayı da Daynex Yazılım firması yetkilisi Tahsin Dinçer’e şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
DKİB Başkan Yardımcısı Gürdoğan, Trabzon ve çevre illerimizdeki bilgisayar ve yazılım mühendisleri ve bu alanda yetkinliği olan mühendislik fakültesi mezunu gençlerin iş imkânı için Trabzon Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetimine başvurarak, iş başvurularını yapmaları önerisinde bulundu.