BİLGİLENDİRİRKEN BİLİNÇLENDİRDİLER!

BİLGİLENDİRİRKEN BİLİNÇLENDİRDİLER!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın ülke genelinde uygulamaya koyduğu çalışma kapsamında, öğrenciler bilgilendirilirken aynı zamanda da bilinçlendiler!


BİLGİLENDİRİRKEN BİLİNÇLENDİRDİLER!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın ülke genelinde uygulamaya koyduğu çalışma kapsamında, öğrenciler bilgilendirilirken aynı zamanda da bilinçlendiler!



İlçe Müdürü Eyüp Aydın´ın önderliğinde, ilçenin gıda, tarım ve hayvancılık alanında bilinçli kalkınması için önemli çalışmalara imza atan Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları, ilçedeki okullarda yaptıkları çalışmalarla gıda güvenilirliği konusunda öğrencileri bilinçlendirdi.

ÖĞRENCİLER BİLİNÇLENDİRİLDİ!
Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Gıda Mühendisi Emre Bozkır, Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu ile Veteriner Hekim Gökhan Tosun tarafından ilçedeki ortaokulların 5,6,7 ve 8´incisınıflarına,üretimden tüketime insan sağlığının korunması için gıda güvenilirliğini sağlamak amacıyla eğitim verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´nın tüm Türkiye´de aynı anda uygulamaya koyduğu çalışma kapsamında öğrenciler; gıdanın saklanma koşulları, gıdalara fiziksel ve kimyasal mikrobiyolojik bulaşma riskleri, gıda hijyeni ve etiketlemenin önemi hakkında bilgilendirildi.

İLK KEZ BU YIL BAŞLANDI!
Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyüp Aydın, ülke genelinde ilk kez bu yıl başlatılan uygulama kapsamında 5 ve 8´inci sınıflar arasında eğitim gören öğrencilere yönelik bilgilendirmede bulunduklarını söyledi.
Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Gıda Mühendisi Emre Bozkır, Ziraat Mühendisi Coşkun Kuturoğlu ve Veteriner Hekim Gökhan Tosun´un öğrencileri, gıda sağlığı ve güvenliği konularında bilgilendirdiğini belirten ilçe müdürü Aydın, bu çalışmanın geleceğe dönük yararlı etkileri olacağını kaydetti.

A´DAN Z´YE GIDA HİJYENİ!
Eyüp Aydın, öğrencilerin; Hijyen Nedir? Gıda Nedir? Gıda Güvenliği Nedir? Sağlıksız Gıdaların İnsan Sağlığına Etkileri, Gıdaların Saklanma Koşulları, Mikropların Gıdalara Fiziksel veKimyasal Yönden Bulaşma Riskleri ile Gıda Hijyeni ve Gıdalarda Etiketlemenin Önemi konularında bilgilendirildiğini ifade etti.
Genç kuşaklara yönelik yapılan bu bilgilendirmenin son derece faydalı olduğunun altını çizen Maçka Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Eyüp Aydın, faydalarının ise gelecekte daha iyi anlaşılacağını sözlerine ekledi.
Ali TİRİTOĞLU