BELEDİYE MECLİSİNDEN TERÖRE ORTAK TEPKİ

BELEDİYE MECLİSİNDEN TERÖRE ORTAK TEPKİ

BELEDİYE MECLİSİNDEN TERÖRE ORTAK TEPKİ

BELEDİYE MECLİSİNDEN TERÖRE ORTAK TEPKİ 

Ortahisar Belediyesi’nin 2024 yılı ilk meclis toplantısında meclis gündemine geçilmeden önce teröre karşı ortak kınama bildirisi okundu. 

Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin 2024 yılı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi. 

MECLİSTEN TERÖRE ORTAK TEPKİ 
Ortahisar Belediyesi’nin 2024 yılı ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis gündemine geçilmeden önce Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, PKK terör örgütünün saldırılarında şehit olan 12 Mehmetçik için; teröre karşı mecliste temsilcisi bulunan siyasi partilerin imzaladığı ortak kınama bildirisini okuttu.Başkan Genç konuyla ilgili olarak; “Bir süre önce gözünü kırpmadan canını feda eden şehitlerimiz oldu. Allah (C.C.) hepsine gani gani rahmet eylesin, mekânları cennettir, dereceleri âlidir, şefaatlerine nail olalım inşallah. Bu vesileyle toplantımıza şehitlerimizle ilgili dört kıymetli siyasi partimizin ve bağımsız üyelerimizin birlikte imzaladığı kınama bildirisini okutarak başlamak istiyorum.” ifadesini kullandı.

“TERÖR ÖRGÜTÜ BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAK”
Ortak bildiride şu ifadelere yer verildi; “2023 yılını geride bıraktığımız son günlerde milletimizi derinden yaralayan hain terör saldırılarında 12 vatan evladımızı şehit verdik. Bölücü terör örgütü PKK’nın, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı yürüttüğü hain saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirtmek isteriz. 
Türk milleti, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi, ‘Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez’ inancıyla hareket eden, birbirine kenetlenmesini bilen, güçlü, asil ve kahramanlığın hikâyesini defalarca yazmış köklü bir millettir. Hain terör örgütlerinin saldırıları ve onların sempatizanlarının açıklamaları, bizim birlikteliğimizi bozamayacaktır. Buradan bir kez daha gür bir sesle söylemek isteriz ki, ‘Türkiye teröre boyun eğmedi, eğmeyecektir.” 

MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR DEVAM EDECEK
“Bu duygu ve düşüncelerle, terör saldırılarında şehadete kavuşan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı diliyoruz. Şimdiye kadar şehit verdiğimiz tüm ecdadımızı da rahmet, minnetle ve saygıyla bir kez daha yâd ediyoruz.”
Bildiriyi, AK Parti adına Grup Başkanvekili Hüseyin Canım, CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, MHP Grup Başkanvekili Süleyman Tomaç, İYİ Parti Meclis Üyesi Burhan Bekar ile bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu imzaladı.
Bildirinin okunmasından sonra açıklamalarda bulunan Başkan Genç; “Hain terör örgütü PKK’yı bir kez daha meclisimizden, Trabzon’umuzdan şiddetle lanetliyoruz ve bileşenlerini de lanetliyoruz. Ancak onların ipini elinde bulunduranları da buradan lanetliyoruz. Ceddimizin kanlarıyla beraber bize emanet edilen bu aziz vatan için mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Bir karışı için, bir çakıl taşı için olmak üzere devam edecektir inşallah.” ifadelerine yer verdi. 

MECLİS AĞUSTOS’TA TATİL
Meclis oturumunda Denetim Komisyonu’na üye seçimi yapıldı. Kapalı zarf usulüyle yapılan oylamada Tahsin Bayrak, Hayati Yavuz, Hasan Yılmaz, Semih Bulutoğlu ve Ertuğrul Akbulut tekrar Denetim Komisyonu’na üye seçildi.Ayrıca meclis oturumda Ağustos ayının tatil ayı olarak belirlenmesine yönelik madde oybirliğiyle kabul edildi.