BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin mayıs ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı.

BELEDİYE MECLİSİ MAYIS AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin mayıs ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi mayıs ayı toplantıları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi. 

BÖLGE EKONOMİSİNE ÖNEMLİ KATKI YAPACAK 
Sadece Trabzon için değil bölge için çok önemli bir açılışa imza attıklarını belirten Başkan Zorluoğlu; “Dünyanın en uzun üçüncü, Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana tünelini hep beraber hizmete aldık. Toplam 29 kilometrelik çok önemli bir mimari eser aynı zamanda. Şehrin ticaretine, bölgenin ekonomisine ulaşım altyapısı itibarıyla çok önemli katkılar yapacağına inandığımız Zigana Tüneli’ni hizmete aldık. Şehrimiz ve bölgemiz için hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. 

ÇATAK-YENİCUMA ETABI HİZMETE AÇILDI 
Geçtiğimiz günlerde Kanuni Bulvarı’nın yeni bir etabını daha hizmete açtıklarını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu; “Çatak bölgesinden Yenicuma’ya kadar olan bölüm tamamlanarak hizmete alındı. Yenicuma’ya kadar bu yol vatandaşımızın hizmetinde. Yılsonuna kadar Çukurçayır’a kadar olan kısmı da tamamlandığında şehrimiz için çok konforlu yeni bir doğu batı aksını hizmete almış oluyoruz. Bir taraftan da Çukurçayır’daki Binbirevler’den Değirmendere’ye bağlantı kısmı da süratle devam ediyor. Onu da inşallah kısa zaman içerisinde hizmete aldığımızda tam anlamıyla doğu ve batı bağlantısını çok daha konforlu şekilde şehrimizin hizmetine sunacağız.” dedi. 

54 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI YAPILDI 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yürütülen faaliyetlerle ilgili de bilgilendirmede bulundu. Son aylarda özellik arz eden çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Zorluoğlu şu ifadeleri kullandı; “Malum şehrimizde Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi, Ganita-Faroz Sahil Bandı Düzenlemesi, yeni otogar gibi yeni alanlarımız oluşuyor. Buralarda ihtiyaç duyulan güvenlik personeli ile ilgili alım sürecini tamamladık. Burada her zaman olduğu gibi titiz bir çalışma yürüttük. Kriterleri önceden belirlenerek, müracaatlar alınarak kriterlere uyanlar tespit edildi ve kurayla 44’ü erkek 10’u kadın olmak üzere 54 güvenlik görevlisi alımını gerçekleştirdik.” 

FİLOMUZU GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ 
“Birkaç aydır bilgilendirme yapamadığımız için ifade edemedim, 20 adet daha yeni otobüs almıştık. 4 yıl içerisinde 50’nin üzerinde yeni otobüs aldık. Bir taraftan da eskileri ayırıyoruz. Şimdiye kadar 18 otobüsü hizmet filosundan ayırdık. Yeni otobüsler alarak filomouzu güçlendirmeye devam edeceğiz. Yeni otobüs hattı anlamında uzun zamandır bizden beklentisi olan Söğütlü-Pulathane-Yıldızlı-Moloz Hattını da geçtiğimiz haftalarda devreye aldık. Artık Akçabaat’ın yeni gelişen oranını tanjantı olarak adlandırılan hatta da Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli otobüs hattını oluşturduk ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz.” 

HİZMETE BAŞLIYOR 
“Bu sene açılış senesi dedik ve bu mottomuz çerçevesinde açılışlarımız başladı. Ganita-Faroz Sahil Düzenlemesi tamamlandı. Bugünkü fiyatla 120 milyon liralıya mal oldu. Coşkulu ve geniş katılımlı bir törenle halkımızın hizmetine açtık. Gerçekten muhteşem bir açılıştı. O günden itibaren de düşündüğümüz gibi bir ambiyans oluştu. Trabzon’da insanların denizle buluşma destinasyonu noktası olarak Ganita’dan Faroz’a kadar çok titiz bir çalışma ortaya koyduğumuz, 7’den 70’e herkesin kendisinden bir şey bulacağı bir bölgeyi hizmet aldık. Bu çalışmaların arkasında her zaman söylüyorum meclisimizin bize verdiği desteği ve gücü görüyoruz. Hem sizlere hem de ilgili birimlere gönülden teşekkür ediyorum. Sürdürebilir kılıp işletme anlamında da gerekli organizasyonu orada yapmak önemli. Biz gerek güvenlik gerek zabıta gerek TRABİTAŞ ile birlikte her türlü organizasyonu yaptık. İlgili birimlerimiz orada gereken çalışmaları titizlikle yürütüyorlar. Oradaki işletmelerimiz Büyükşehir iştiraki TRABİTAŞ tarafından işletilecek. 3 tane restoran, 7-8 adet büfemiz var orada. Tamamı yarın itibarıyla hizmete girmiş oluyor.” 

GANİTA VE BOZTEPE UĞRAK YER OLACAK 
“Ben bir cenaze nedeniyle katılamamıştım ama Boztepe Seyir Terası geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı. Orası da çok ilgi çekti. Ahmet Başkanımızın şahsında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Seyir terasları kısmı biraz alt kısımda kalıyor. Giderken yolun solunda kalan kısmı ile ilgili süreç tamamlanmak üzere. Meclisten protokol yetkisini alıp protokolü imzalayacağız. Boztepe’ye bambaşka bir lezzet katmayı planlıyoruz. Boztepe ve Ganita hem halkımızın hem de turistlerimizin uğrak yeri olacak.” 

TÜRKİYE’DE SAYILI KOMPLEKSLER ARASINDA 
“Kadın Yaşam ve İstihdam Merkezi hizmete açıldı çok ilgi gördü. Kadınlarımıza özel çeşitli faaliyetlerle ruhsam ve bedensel gelişimlerine ciddi katkılar yapacağına inandığımız, Türkiye’de bu manda sayılı komplekslerden bir tanesi olarak hizmete girdi. Şu anda kayıtlar alınıyor. Özellikle şehrimizin kadınlarına çok uzun yıllar hizmet verecek. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun.” 

ARAZİ BÜYÜKŞEHİR TARAFINDAN TAHSİS EDİLDİ 
“Trabzon Et Kombinası’nın açılışını gerçekleştirdik. Buranın arazisinin kamulaştırılması Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış olup, Tarım ve Orman Bakanlığına tahsis edildi.  40 büyükbaş 100 küçükbaş günlük kapasitesiyle bölgede önemli bir eksikliği tamamlayacak. Buranın mezbahane gibi hizmet vermesi için et ve süt kurumu başkanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. 
Bir protokolle bu ihtiyacımızı da giderecek şekilde bir organizasyon yapacağız. Bu durumu Tarım ve Orman Bakanımızla da özel olarak görüşmüştüm. Kombina sadece Trabzon’u değil, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin illerini kapsamaktadır. Buranın kanalizasyon meselesi var.  Akçaabat Belediyemiz epey bir mesafe kat etti. 18 uygulamasını tamamladı. DSİ dere boyu tahkimat çalışmasını yapıyor. Biz de oralar yapıldıkça kanalizasyonu bağlamış olacağız.” 

MARAŞ ZEMİNİ 4 GÜNDE DÜZELTİLECEK 
“Kahramanmaraş Caddemizde cephe sağlıklaştırma çalışmamıza başladık. Çok şık bir cephe sağlıklaştırma projesini turizm sezonunu da hesaba katarak makul bir sürede tamamlamış olacağız. Ortadan geçen yol değil ama kenarındaki zemin kaplaması 1 yıllık kullanımdan sonra sıkıntı oluşturdu. Orası ile ilgili yüklenici gereken açıklamayı yapacak. Herhangi bir ücret ödenmeden, tamamen yüklenici tarafından o zemin bütünüyle yenilenecek. 4 günlük bir çalışma ile daha sağlıklı ve şartlara uygun bir zemin olarak herhangi bir sorun oluşturmadan tamamlanacak. Cephe sağlıklaştırması da tamamlandığında, şehrimize bambaşka estetik anlamda kazandırmış olacağız. 25 adet binada temizlik işlemi, 33 adet binada mantoloma işlemi, 19 adet binada cephe kaplama işlemi yapılacak. Yine 15 adet dükkânda estetik dokunuş, 16 adet dükkânda ahşap ladin uygulaması yapacağız ve çok farklı bir görünüme kavuşulacak. Bir taraftan şu anda var olan kötü görünüm özellikle tabelalarla ilgili sıkıntı da çözülmüş olacak.” 

ARIZA İHBARLARI CİDDİ SEVİYEDE DÜŞTÜ 
“Ortahisar Büyük Altyapı Projemizde 628 kilometre içme suyu hattı, 25 kilometre yağmur suyu, 79 kilometre kanalizasyon hattı, 15 yeni depo yapımı, 1 adet de arıtma tesisi yapımını tamamladık. Yeni hattan 10100 adet binanın canlı bağlantısını yaptık ve 70 bin aboneye yeni hattan su vermeye başladık. Yapılan yeni hatlar gayet muntazam sağlıklı işliyor. Arıza ihbarları ciddi seviyede düştü.  2023 sonuna kadar çok büyük bir kısmı tamamlanacak. Trabzon çok uzun yıllar içme suyu anlamında da kanalizasyon anlamında da ciddi sorun yaşamayacak.” 

AKOLUK İÇME SUYU ARITMA TESİSİ BÜYÜK ORANDA TAMAMLANDI 
“Çok önemli bir tesis olan Akoluk İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Ana İsale Hattı yapım işi büyük oranda tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanımızın teşrifiyle tesisi hizmete aldık. 15 Mayıs’a kadar isale hattı ve depolar tamamlanacak. Bu hafta içinde DSİ Genel Müdürü şehrimize gelecek. 92 kilometrelik isale hattını da bir hafta içinde tamamlayıp hizmete almak istiyoruz. Çok kıymetli bir eser. Harcanan paranın 3.5 milyar lira olduğunu belirtirsem nasıl bir eserden bahsettiğimiz daha iyi anlaşılacaktır. Tabi burası DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olmakla birlikte Büyükşehir’e devredilecek parası da Büyükşehir ve TİSKİ bütçesinden 30 yıllık sürede ödenecek.” 

ATATÜRK’ÜN MANEVİ HATIRASINA UYGUN ŞEKİLDE RESTORE EDİYORUZ 
“Atatürk Köşkü Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları, köşke ve köşkün şehrimiz için manasına uygun şekilde ve titiz bir çalışma gerçekleştiriliyor. İçerisindeki bütün eşyaları biz oradan çıkardık tamirat, tadilat, eksik parça ve eksik eşyaların tamamlanması çalışması da aslına uygun olarak devam ediyor. Perde ihtiyacı vardı. Tespitleri yaptık. Perdeleri de yeniliyoruz. Şehrimizi 3 ayrı teşriflerinde Atatürk Köşkü’nü 3 kez ziyaret eden, bir keresinde konaklayan, malını mülkünü Türk milletine bıraktığını ifade ettiği vasiyetini yazdığı Atatürk Köşkü’nü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına uygun olacak şekilde bu sene içinde hizmete açacağız.” 

BİTMEK ÜZERE OLAN PROJELERİ SIRALADI 
“Önümüzdeki günlerde hizmete alacağımız otogarda da çalışmalar tamamlandı. Son rötuşlar yapılıyor. Şehir merkezinde Kadınlar Hali hizmete alınacak. Bilim Merkezi ve Planetaryum tamamlanmak üzere. Avrasya Pazarı nihayetleniyor. İskenderpaşa Otoparkı üst düzenlemesiyle birlikte Meydan’a katacağımız güzel bir alan olarak hizmet verecek. Tamamlanmak üzere. İlçelerdeki çalışmaların bir bölümü devam ediyor. Of Atatürk Caddesi’nde çok güzel bir çalışmamız var. Akçaabat’ta bir pazar yeri ve otopark çalışmamız var.  Tamamlayıp hizmete alacağız. Söğütlü ve Yıldızlı’dan Akçaabat’a kadar olan kısımdan çok ciddi bir çalışma var. Standart Ganita olunca beklenti yükseldi.”