BEKLENEN SEFER GERÇEKLEŞTİ

BEKLENEN SEFER GERÇEKLEŞTİ

Kıbrıs’tan Trabzon'a ilk uçak seferi gerçekleştirildi! Kıbrıs’tan Trabzon'a ilk uçak seferi gerçekleştirildi!

BEKLENEN SEFER GERÇEKLEŞTİ 

Kıbrıs’tan Trabzon'a ilk uçak seferi gerçekleştirildi! Kıbrıs’tan Trabzon'a ilk uçak seferi gerçekleştirildi! 

Trabzon’dan yapılacak olan ve hava muhalefetine takılan ilk sefer bugün20 Aralık 2022 Salı günü sabah saatlerinde gerçekleşti.

KARŞILIKLI SEFERLER BAŞLADI 
Bu seferin karşılığı olarak Lefkoşa Ercan Havalimanı’ndan aynı gün saat 12:15’te kalkan THY 4372 uçuş numaralı Anadolu Jet'e ait TC-JFC kuyruk numaralı uçağı saat 14:00 sıralarında Trabzon Havalimanı’na indi.
Kıbrıs-Trabzon ilk seferi olması dolayısıyla Trabzon Havalimanı’nda karşılama yapıldı. Uçağın Trabzon Havalimanı’na inişi öncesinde, KKTC’nin Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, Ercan Trabzon’a direkt olarak gerçekleşen uçuş hakkında açıklamalarda bulundu. 

TÜRKİYE VE KIBRIS EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK 
Başkonsolos Çağatay,yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hayırlısıyla uçuşumuzu gerçekleşiyoruz. Dün hava muhalefeti nedeniyle gerçekleşememişti. Uzun zamandır beklenen bir uçuştu. Türkiye ve Kıbrıs ekonomisine katkı sağlayacaktır. İnsanlarımızı bir araya getirecektir. 2018’den itibaren gerçekleştiremiyorduk. Emeği geçen yetkililere teşekkür ediyoruz. Zaman olarak da katkı sağlayacaktır. Ercan’dan Trabzon’a Trabzon’dan Ercan’a uçuşlar sağlanacak.  Karadenizli hemşerilerimize bu isteklerini sürekli dile getirdikleri ve sıcak tuttukları için teşekkür ediyoruz. 

BU BİR BAŞLANGIÇ! 
Bu bir başlangıçtır. Bununla beraber bizim görevimiz turizmle ilgilenen tüm tarafları bir araya getirmek. KKTC için buradan Ercan’a destinasyonu özendirmek. Yurt dışından gelen çok turist var onları buradan Ercan’a yönlendirmek önemli. Bunun için başkonsolosluk olarak gereğini yapacağız. Ağustos itibari ile göreve başladım. Karadeniz bölgesine imkânım olmadı. Görev olarak buraya geldim ve bölgenin ne kadar güzel olduğunu ve insanlarının ne kadar sıcak olduğunu gördüm ve burada  Fiyat olarak şuanda net bir bilgim yok. Ercan dan Trabzon’a iki noktadan ulaşılıyor doğrudan ulaşım yoktu. Onun çok çok altında fiyat olacak. 2 bin 3 bin TL olduğunu görüyoruz. 2 binin altında da bilet bulunabiliyor. Haftada 2 sefer olacak. Cuma ve Pazartesi günleri. Talep arttıkça uçuş seferleri de artacaktır.”