BAŞVURULAR SONA ERİYOR

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

AMAÇ KADINLARI YAZILIM KONUSUNDA EĞİTMEK!

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Geleceği Yazan Kadınlar Projesi´ne başvuruların 22 Şubat 2019 tarihinde sona ereceği açıklandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğiyle başlatılan Geleceği Yazan Kadınlar Projesi´ne son başvuru tarihinin 22 Şubat 2019 olduğu belirtildi.

AMAÇ KADINLARI YAZILIM KONUSUNDA EĞİTMEK!
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, projenin amacının kadınları yazılım konusunda eğiterek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanlardaki istihdam kapasitesini ve girişimciliğini artırmak olduğunu vurgulayarak, ?Projenin hedef grubu; lise mezunu, üniversite öğrencisi veya mezunu olan, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen 18 yaş üzerindeki kadınlardır? dedi.

EĞİTİMLER 2 AY SÜRECEK
Geleceği Yazan Kadınlar projesinde başlangıç seviyesinden ileri seviyeye kadar Android uygulama geliştirme eğitimlerinin hem on-line hem de projenin düzenlendiği illerde sınıf içi olarak verileceğini vurgulayan Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü;
?Yaklaşık 2 ay sürecek eğitim sürecinde 5 hafta sonu toplamda ise 10 günlük sınıf içi eğitim verilecektir. Katılımcılar on-line Android eğitimlerini bireysel olarak Geleceği Yazanlar platformu üzerinden alacaktır. Ayrıca MIT tarafından hazırlanmış ?Girişimcilik 101: Müşterinizi tanıyın? online eğitimi katılımcıların erişimine açık olacaktır. Eğitimler sonrasındaki Proje Geliştirme sürecinde de katılımcılara hem teknik hem de iş danışmanlığı sağlanacaktır.?

PROJE FİKİRLERİ HAYATA GEÇİRİLECEK
Sınıf içi eğitimlere katılan ve on-line eğitimleri tamamlayarak başarı belgesini alan katılımcıların 5 aylık proje geliştirme aşamasına geçeceklerini de vurgulayan Hacısalihoğlu, ?Bu aşamada katılımcılar proje fikirlerini ister bireysel isterlerse maksimum 3 kişilik ekip oluşturarak hayata geçirebilirler. Bu süreçte katılımcıların proje geliştirirken ihtiyaç duyduğu teknik destek eğitmenleri tarafından on-line olarak sağlanacaktır. Bunun yanı sıra proje geliştirme sürecinin sonuna doğru eğitmenler yüz yüze 2 günlük teknik danışmanlık verecektir. Katılımcılara teknik danışmanlığının yanı sıra projelerini doğru iş modeliyle hayata geçirebilmeleri için başarılı iş insanları ve akademisyenler tarafından 3 günlük yüz yüze iş danışmanlığı verilecektir. Projelerini geliştiren katılımcılar 3 aşamadan oluşan yarışma sürecine katılacaktır? dedi.
Başkan Hacısalihoğlu, projelerin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Evrim Aras´ın da içinde bulunduğu büyük jüriye İstanbul´da düzenlenecek finalde sunulacağını, başarılı olan finalistlerin ödül ve çeşitli fırsatlara sahip olacağını vurguladı.
Geleceği Yazan Kadınlar Projesi´ne başvuruların https://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gelecegiyazankadinlar adresi üzerinden yapılabileceği vurgulandı.