BAŞKONSOLOS MOHEBATİ’YE TAZİYE ZİYARETİ

BAŞKONSOLOS MOHEBATİ’YE TAZİYE ZİYARETİ

Başkan Genç, İran’da gerçekleştirilen terör saldırılarından dolayı İran İslâm Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Mohebati’ye taziye ziyareti yaptı.

BAŞKONSOLOS MOHEBATİ’YE TAZİYE ZİYARETİ 

Başkan Genç, İran’da gerçekleştirilen terör saldırılarından dolayı İran İslâm Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Mohebati’ye taziye ziyareti yaptı. 

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İran’ın Kirman eyaletinde gerçekleştirilen ve toplamda 103 kişinin ölümüne neden terör saldırılarından dolayı İran İslâm Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati’ye taziye ziyaretinde bulundu. 

SALDIRININ SEBEBİ EMPERYAL GÜÇLER! 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İran’ın Kirman eyaletinde gerçekleştirilen ve toplamda 103 kişinin ölümüne neden terör saldırılarından dolayı İran İslâm Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati’ye taziye ziyaretinde bulundu. Başkonsolos Naser Mohebati’ye taziye ve başsağlığı dileklerini ileten Başkan Genç, saldırının arkasında emperyal güçlerin olduğunu dile getirdi.

“EMPERYAL GÜÇLERİN OYUNUNA GELMEMEK LAZIM”
İran ve Türkiye’nin kardeşlik hukuku içerisinde bölgedeki etki gücünü artırması gerektiğini kaydeden Başkan Genç; “Arkasını emperyal güçlere dayamış terör örgütlerinin, net bir ifadeyle ABD’nin sınırlarımızda da bir kısım terör örgütleriyle beraber yaptıkları işbirliği.Onlara destekleri ve bölgesinde güçlü ülke olmasın diye uğraşan bir emperyal aklın hem Türkiye için, hem İran için kullandıkları olaylar olduğunu düşünüyorum. Sadece münferit bir terör hadisesi değil, çünkü bunun bir arka planının olduğu kanaatindeyim. Bölgedeki istikrarsızlıktan nemalanan büyük emperyal güçler var. Başta ABD olmak üzere… Bunların oyununa gelmemek lazım. İran ve Türkiye gibi bölgenin iki güçlü ülkesinin daha yakın işbirliği yaparak, kardeşlik hukuku içerisinde bölgedeki etki güçlerini de artırmasını diliyorum. Sizlere tekrar sabırlar diliyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin.”

“SALDIRI GAZZE GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK”
İran İslâm Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosu Naser Mohebati ise ABD ve İsrail’in Türkiye ve İran’ın yakınlaşmasını istemediğine vurgu yaparak şöyle konuştu; “Şu an İsrail kamuoyu nezdinde çok büyük baskı altında, milletler nezdinde de büyük bir baskı altında. Büyük emperyal güçler İsrail’i destekliyor. Ama milletler ve halklar nezdinde de İsrail büyük baskı altında olduğunu hissediyor. 22 bin 500 çocuk ve kadın öldürmüş. Türkiye’de geçen yıl yaşanan depremde yıkılan binalardan daha fazla binayı yıkmış şu anda İsrail. Öyle bombalar atıyor ki, tıpkı deprem gibi binaları kökten yıkıyor. İsrail şu anda baskı altında olduğu için farklı bir şeyler yapması lazım ki, gündemi değiştirsin. Diğer taraftan İran Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelip Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşacaktı. İsrail de bunu biliyor. Türkiye ve İran cumhurbaşkanları konuştukları zaman kendi menfaatleri yönünde olacaktı ve bunun üstünde şu an Gazze’de yaşanan olayların bitirilmesi yönünde konuşmalarının olacağını da düşünüyorum. İki cumhurbaşkanının beraber konuşması İsrail’i daha da zor duruma sokacaktı. Dolayısıyla böyle cahil insanları bulup da onlar vasıtasıyla böyle bir saldırıya imza attılar. Bir de İŞİD’in Irak ve Suriye’de hüküm sürdüğü dönemden en çok İsrail çok memnundu. O kendi bölgesinde rahatken Müslümanlar kendi kendileriyle savaşıyordu. Şeyh Süleymani gibi insanların olması onların zararınaydı. Çünkü İŞİD’in çökertilmesi yönünde büyük rol oynadı. Hem onlardan intikam aldı. Bu saldırıyla iki cumhurbaşkanının toplantısını iptal ettirdiler. Bir de insanları öldürdüler, kamuoyunun gündemini değiştirdiler. Gazze gündemini değiştirdiler. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Emperyalist güçlerin bu işin arkasında olduğunu kanaatindeyim.”

“TÜRKİYE-İRAN KARDEŞLİĞİ İSRAİL İÇİN KORKUNÇ BİR ŞEY”
Taziye ziyaretinden dolayı Başkan Genç’e teşekkür eden Mohebati şöyle konuştu; “Olayın gerçekleştiği anda ben de Ankara’daydım. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ilk taziye mesajını ileten cumhurbaşkanıydı. İnşallah cumhurbaşkanımızın buraya ziyareti en kısa zamanda gerçekleşecek. İran ve Türkiye’nin kardeş olarak, tek yürek olarak birbirinin yanında bulunması İsrail’in için korkunç bir şeydir. Ben ziyaretiniz sizlere çok teşekkür ediyorum.”

TAZİYE DEFTERİNİ İMZALADI
Başkan Genç, konsoloslukta açılan taziye defterini imzalayarak de şunları yazdı; “ Dost ve kardeş İran Halkına; 3 Ocak 2024 tarihinde İran’ın Kirman şehrinde meydana gelen saldırıda 84 kardeşimizi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Öncelikle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara da şifalar diliyorum. Bu vesileyle saldırıyı gerçekleştiren hain terör örgütlerini ile onların destekçileri olan emperyal güçleri bir kez daha en şiddetli bir şekilde telin ediyorum. İran ve Türkiye dost ve kardeş ülkedir. İnancı ortaktır, kültürü müşterektir ve bölgenin en önemli ülkeleridir. Bu nedenle de bölgemizde yapılmak istenen istikrarsızlaştırma çabalarına karşı birlikte hareket etmek zorunluluğu vardır. Birlikte hareket ederek, katil İsrail’in saldırılarına da birlikte dur diyeceğiz inşallah. Bir kez daha tüm İranlı kardeşlerimize başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Selam ile...”