BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Hüseyin Konak ile Lokman Kar´ın da katıldığı 2018 yılı TESOB Başkanlar Kurulu toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Hüseyin Konak ile Lokman Kar´ın da katıldığı 2018 yılı TESOB Başkanlar Kurulu toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) 2018 yılı Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

KONAK VE KAR DA ORADAYDI!
Maçka Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hüseyin Konak ile Maçka Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Lokman Kar´ın da katıldığı TESOB Başkanlar Kurulu toplantısı geçtiğimiz hafta içerisinde yapıldı.
TESOB Başkanı Metin Kara, yönetim kurulu üyeleri ile esnaf ve sanatkârlar odası başkanlarının katıldığı toplantının açılışında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

?ESNAF VE SANATKÂR, DEVLETİN ÇİMENTOSUDUR?
TESOB Başkanı Metin Kara, 2018 Yılı Başkanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, piyasalardaki dalgalanmaların herkesin malumu olduğunu belirterek şunları söyledi;
?Özellikle seçimlerden sonra dış kaynakları etkilerle ülkemizin içine sokulmaya çalışıldığı ekonomik krize karşı hükümetimizin önderliğinde mücadelemiz sürüyor. Yeni ekonomik program, Enflasyonla Topyekûn Mücadele kampanyası, işverenlere yeni destekler gibi çalışmalarla piyasa rahatlatılmaya çalışılıyor. Ekonominin kılcal damarlarını oluşturan esnaf ve sanatkârlarımız, bu dalgalanmadan belki de en çok etkilenen kesim olarak göze çarpıyor. Ancak her kriz döneminde olduğu gibi çalışarak, üreterek, ekonomiye katkıda bulunarak, piyasayı hareketlendirerek, devletine, milletine omuz veren yine esnaf ve sanatkârlarımız olmuştur. Esnaf ve sanatkârlar asırlar boyunca Anadolu´da devletin zayıf düştüğü, toplumun birliğe ve dirliğe ihtiyacı olduğu her dönemde devreye girmiş, adeta bir çimento gibi milletimizi bir arada tutan, savunan, yaşatan, büyüten bir topluluk olmuştur. Selçuklu´dan beri devletimizi ve milletimizi ayakta tutan omurga görevi gören esnaf ve sanatkârlarımız bugün de aynı anlayışa sahiptir. Ülkemiz adeta kıl bir köprüden geçiyor. Bu zor günlerde esnafımızın yine üreterek, çalışarak; gerektiğinde gövdesini iç ve dış düşmanlara siper ederek asırlardır olduğu gibi devletinin milletinin yanında olmaya devam edeceğini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle piyasaları rahatlatmak için hükümetimiz tarafından ortaya konulan çalışmaları sonuna kadar desteklediğimizi yine ifade ediyorum.?

?FIRSATÇILARA İZİN VERMEYİN?
Her kriz döneminde ortaya çıkan fırsatçıların bu sefer de boş durmadığını ifade eden TESOB Başkanı Metin Kara, sözlerini şöyle sürdürdü;
?Özellikle Yüzde 10 İndirim Kampanyasının bazı fırsatçılar tarafından nasıl istismar edildiğini görüyoruz. Neredeyse 3 katı zam yaptıktan sonra bazı ürünlerde yüzde 10 indirim uygulanarak adeta halkı kandırmaya, fırsatçılık yapmaya çalışıyorlar. Ellerinde kalan, satılamayan ürünlerde yüzde 10 indirim uygulayarak, kurnazca bir pazarlama stratejisi yaratanlar bile var. Esnaf ve sanatkârlarımıza bu noktada düşen en önemli görev de fırsatçılara izin vermemeleridir. Herkes, Ahilik kurallarına uygun, devletini, milletini düşünen bir davranış benimsemelidir. Bu tür kişiler esnaf ve sanatkâr camiası içindeyse de ayıklamak için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Her şey kâr ve para kazanmak değildir. Ülkemizin ekonomik dar boğazdan geçtiği günlerde herkes üzerine düşeni elinden geldiğince yapmalıdır. Yapmayanlar da vebal altında kalacağını bilmelidir.?